David Netskar snakket med flere kommuner om bruken av Simex TF 400-fresen.
David Netskar snakket med flere kommuner om bruken av Simex TF 400-fresen.

Fres mot tele og issvuller

David Netskar opplevde stor interesse for isfresen han viste på Arctic Entrepreneur 2015.

Publisert Sist oppdatert

Kulda er godt «representert» flere steder i landet på denne tiden av året, og Ankerløkken påpeker at Simex-fresen egner seg godt til utfordringer med både tele og til issvuller.

- I Sverige er det solgt en rekke slike freser til disse formålene. Spesielt issvuller i tunnelåpninger kan medføre farlige situasjoner, og med denne fresen montert på en gravemaskin fjerner man effektivt isen. Ofte står man og pigger slik is for hånd, sier David Netskar i Ankerløkken.

Han påpeker at spesielt flere kommuner viste stor interesse for Simex-fresen da den sto utstilt på selskapets stand på Arctic Entrepreneur 2015. Særlig i Grenland-området skal issvuller ved inngangen til tunneler være en betydelig utfordring, ifølge de besøkende på standen.

Til Arctic Entrepreneur hadde Ankerløkken med modellen TF 400 som er beregnet for bæremaskiner fra 6 tonn til 12 tonn. Simex produserer slike freser for bæremaskiner fra halvannet tonn til 60 tonn. Om sommeren kan fresen for eksempel benyttes til å løsne masser, og den kan fungere i kalkfjell, påpeker Netskar.