Jarl-Tore Johansen foran en kundesolgt Tatra Phoenix, og vi skimter også bakparten på en tippsemitrailer fra slovakiske VS-mont.
Jarl-Tore Johansen foran en kundesolgt Tatra Phoenix, og vi skimter også bakparten på en tippsemitrailer fra slovakiske VS-mont.

Tatra Norge også med påbygg

Norges ferskeste lastebilimportør, Tatra Norge AS, var til stede på Transportmessa, i år som i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Et eksemplar av «fjellgeita» Tatra Phoenix var selvsagt til stede på standen som i år også var preget av hengerutstyr og påbygg.

I Tatra-sammenheng kom Transportmessa egentlig i tidligste laget. Selskapet har annonsert at Phoenix kommer i en oppdatert utførelse med Euro 6-motorer, men det skjer først senere i høst.

Så over til påbyggdelen. Jarl-Tore Johansen kunne fortelle at Tatra Norge nå også kan levere påbygg og hengere. Selskapet er blitt representant for slovakiske VS-mont som leverer nesten hva det skulle være av anleggsrelatert transportmateriell. Dette bør passe bra for en norsk lastebilimportør som først og fremst henvender seg til anleggsfolket. For å ha et komplett tilbud innenfor denne sektoren har selskapet med base på Korgen i Nordland også tilgang på asfalthengere fra Fliegl.

Som kjent er DAF leverandør av motorer og førerhus til Tatra Phoenix.

- Jeg er glad for det samarbeidet vi har med DAF her i landet, sier Johansen.

- De har velvillig stilt opp med trekkvogner for hengere vi har med oss på utstillingen.

Johansen driver også anleggsfirmaet Johansen Transport og har fem Tatra i drift i denne virksomheten.

- Bilene er suverene under tøffe forhold, sier han.