Etter er kort prøveperiode valgte Skanska Gemini 3D Entreprenør som hovedverktøy for geomatikere og stikningsingeniører i selskapet.
Etter er kort prøveperiode valgte Skanska Gemini 3D Entreprenør som hovedverktøy for geomatikere og stikningsingeniører i selskapet.

Skanska valgte Powel

Skanska har valgt Powel Gemini blir som hovedløsning for geomatikere i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Powel har skrevet rammeavtale med Skanska om bruk av løsningen Gemini 3D Entreprenør som hovedverktøy for geomatikere og stikningsingeniører i selskapet. Valget ble tatt etter en kort prøveperiode hos Skanska, og løsningen vil i løpet av 2014 og 2015 tas i bruk hos entreprenøren.

Powels adm. direktør Bård Benum sier dette er en viktig avtale for Powel.
Powels adm. direktør Bård Benum sier dette er en viktig avtale for Powel.

I høst har 15 nyansatte i Skanska Norge AS fått opplæring i å bruke løsningen, og i 2015 skal det gjennomføres ytterligere opplæring av Skanskas 140 geomatikere. Ansatte hos Skanskas datterselskap Vassbakk & Stol og Marthinsen & Duvholt er allerede brukere av Gemini 3D Entreprenør.

- Befester posisjonen

Powel ser med tilfredshet at nok en stor kunde tar i bruk Gemini 3D som hovedløsning. Gemini 3D Terreng benyttes av mer enn 750 kunder i Norge, og i tillegg er det utstedt over 450 studentlisenser av løsningen. Gemini Terreng benyttes blant annet i undervisningen ved Høyskolen i Bergen, Gjøvik og Telemark.

- Sammen med rammeavtalen med Statens vegvesen fra tidligere i år, befester dette Powels posisjon som markedsleder innenfor teknisk programvare i entreprenørbransjen, sier adm. direktør Bård Benum i Powel.

Han legger ikke skjul på at dette er stor og viktig kontrakt for Powel.

- Skanska valgte å satse på Gemini Entreprenør da dette gir den mest komplette løsningen for vår virksomhet, og fordi programvaren er tilpasset norske standarder, sier Trond Petter Eide, direktør i Skanska Survey.

Eide legger til at det også var viktig at Powel viste vilje og evne til utvikling, og at de er åpne for innspill slik at Skanska får muligheten til å påvirke videre utvikling av programvaren.