E10 gjennom Lofoten er blant landets vakreste, men den er ikke spesielt bred, og siden det ikke finnes omkjøringsmuligheter vil arbeidet påvirke trafikken.
E10 gjennom Lofoten er blant landets vakreste, men den er ikke spesielt bred, og siden det ikke finnes omkjøringsmuligheter vil arbeidet påvirke trafikken.

Skal rassikre E10 for 363 millioner

Får utfordringer på en av landets vakreste veier.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med Statens vegvesen om å rassikre E-10 nord for Reine i Lofoten. Veidekke skal bygge rasoverbygg, sprenge ut fjellskjæringer og gjennomføre flere andre sikringstiltak, og oppdraget er verdt 363 millioner kroner ekskl. mva.

LES OGSÅ: Mellomfornøyd Veidekke-sjef

Totalt skal det bygges fire rasoverbygg på til sammen 975 meter. Det skal også sprenges ut fjellskjæringer i et volum av rundt 190.000 m3.

Videre skal fjellskjæringer fjellsikres og rundt 2,5 kilometer vei skal bygges og dreneres.

Arbeidene starter opp i september, og skal være ferdigstilt i løpet av høsten 2014. Veien er smal på denne delen av E-10, og det finnes ingen omkjøringsmuligheter. Trafikantene må derfor i perioder dessverre regne med noe ventetid og mindre fremkommelighet.

Veidekke hadde det laveste anbud av de fire selskapene som deltok i anbudsrunden. Nest lavest var den eneste entreprenøren fra Lofoten som leverte anbud, Alf Brekken & Sønner, med 389 millioner kroner. De to  siste selskapene som deltok var Risa AS og NCC.

- Det har vært en god konkurranse. Tilbudene lå omtrent som forventet, kanskje litt i overkant, sier prosjektleder Jann Arne Eliassen i Statens vegvesen, ifølge Lofotposten.