Eksportsjef Kai Hauge med den store ferdigvareskuffa som nå er sendt til Norsk Stein.
Eksportsjef Kai Hauge med den store ferdigvareskuffa som nå er sendt til Norsk Stein.

Husker du: Gjerstad-skuffe på 13,5 m3

Husker du saken om den store Gjerstad-skuffa i A&T nummer 2, 2010? Den gjengis som den sto på trykk.

Publisert Sist oppdatert

Gjerstad Intera AS (Gjerstad mek.) har levert skuffer til Norsk Stein i flere år, de fleste i "megastørrelser". Nylig ble ei 13,5 m3skuffe sendt fra Gjerstad til Jelsa.

Den store ferdigvareskuffa er bestilt til Jelsas Komatsu WA800-3 hjullaster (105 tonn) som Hesselberg Maskin leverte i januar ifjor (se artikkel Komatsu-invasjon). Ytterligere to Gjerstad-skuffer på 7 m 3 ble levert sammen med den store 13,5 m 3-skuffa. Disse er til nye to Komatsu WA600-6 (53 tonn) som leveres i april.

Riktig utstyr

- Steinen som tas ut på Jelsa, har en sliteevne man sjelden ser maken til. Derfor er kundekontakten og innspillene fra Jelsa veldig viktig for et godt resultat. Volumtilpassing på skuffene i forhold til kapasiteter på maskiner og transportmateriell, er vesentlige faktorer for at vi kan levere det rette utstyret, sier eksportsjef i Gjerstad Intera AS, Kai Hauge.

Tillitsforhold

- Gjennom flere år er det utviklet et godt tillitsforhold som er basert på service og gode produkter som tilpasses Jelsas behov. Ståle Østerhus (vedlikeholdsansvarlig) og Rolf Hårstad (innkjøp) i Norsk Stein er gode sparringspartnere for oss for å få frem skuffer og utstyr som passer best til behovene Norsk Stein har. Jon Ølstad og Sven Åge Myrvang hos Hesselberg Maskin er med sin maskinkompetanse og sterke fokus på slitedeler, viktige bidragsytere når det gjelder tidligere skuffeleveranser og skuffene vi nå har sent til Jelsa, sier Hauge.  

En glede

- Jeg må berømme Norsk Steins fremgangsmåte med å samle nødvendig kompetanse og beslutningsmyndighet der vi sammen finner komplette og gode løsninger. For oss er det en stor glede å jobbe sammen med folk som har kunnskap og høye kvalitetskrav. Det er med på å løfte kvalitetsnivået som igjen gjør at vi styrker vår posisjon i forhold til konkurransen world wide, sier Kai Hauge i Gjerstad Intera.

Foruten nevnte Gjerstad-skuffer som nå er ankommet Jelsa, leverte Gjerstad ifjor to steinskuffer på 12,5m 3 (Komatsu WA900) og 11,5m 3 (Komatsu WA800).