Fra venstre: Birger Steffensen (økonomi og styringssjef for Bane Nor) og Svein Tore Haraldseid (leder for Omega PS) signerte kontrakten.
Fra venstre: Birger Steffensen (økonomi og styringssjef for Bane Nor) og Svein Tore Haraldseid (leder for Omega PS) signerte kontrakten.

Nytt verktøy til Bane Nors prosjekter

Kontrakt signert i desember av Bane Nor SF og Omega PS AS.

Publisert Sist oppdatert

Omegas prosjektstøtteverktøy Pims tas i bruk for systematisk ferdigstillelse og usikkerhetsstyring på Bane Nors prosjekter i 2018.  

Kontrakten ble signert 4. desember 2017 og omfatter implementeringen av Pims-modulene Pims Completion Management og Pims Risk. I løpet av første kvartal i 2018 starter arbeidet med å ta i bruk verktøyet på Bane Nors prosjekter.

- Det er en milepæl for oss i Omega at Pims blir standardsystem hos en av de største aktørene innen infrastruktur i Norge, forteller leder for Omega PS, Svein Tore Haraldseid i en pressemelding.

Som et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen, har Bane Nor prosjekter over hele landet. De har ansvar for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring, forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom.

Omega er et programvare- og konsulentfirma med hovedkontor i Ølensvåg, Rogaland. Selskapet har i dag mer enn 1000 medarbeidere på oppdrag for kunder over hele verden. Selskapet leverer prosjektstyringsverktøyet Pims og konsulenttjenester til kunder innen olje, gass og energi, og har de siste årene satset tungt på det offentlige markedet. Selskapet har ifølge pressemeldingen fått godt fotfeste i blant annet infrastruktur og bygg og anlegg.