Renovasjonsbil på villspor

Denne renovasjonsbilen på oppdrag for Renovasjonsetaten i Oslo kommune kjørte istykker 4-5 km med løyper i Nordmarka 30. november før den satte seg fast.

Publisert Sist oppdatert

Det samme skjedde 10. november 2016 på omtrent samme sted.

- Dette begynner å bli en tradisjon, for å si det litt flåsete, sier seksjonssjef Knut Johansson i Bymiljøetaten, med ansvar for Nordmarka, oppgitt til Nordre Aker Budstikke.

- På kort sikt er det tragisk, fordi løypene blir ødelagt. På lang sikt er det enda mer tragisk fordi snøen blir stappa full av grus, og blir av dårlig kvalitet helt til det kommer mye ny snø. Med bare litt ny snø, når vi kjører fresen, så vil grusen bli løfta videre opp i snølagene og følge med hele vinteren, sier Johansen til mediet.

Veien der skiløypa er anlagt brukes som «sommerrute» til tømmestedet for renovasjonsbiler i Nordmarka.

Da sjåføren begynte å kjøre på veien i dag var det ikke kjørt løype og ingen skiløpere å se. Halvveis inn på strekningenmøtte lastebilen skiløpere og løypemaskin.

- All informasjon har dessverre ikke nådd frem, og det tar vi selvsagt på vår kappe. Vi kan bare beklage på det sterkeste at dette har skjedd igjen, sier kommunikasjonsrådgiver i Renovasjonsetaten, Jørgen Bakke Fredriksen, til Nordre Aker Budstikke.