En del av det tradisjonsrike Hovinmoen grustak brukes flittig av maskin- og lastebilbransjen som demområde. Her fra Volvos Anleggsdager 2017.
En del av det tradisjonsrike Hovinmoen grustak brukes flittig av maskin- og lastebilbransjen som demområde. Her fra Volvos Anleggsdager 2017.

Hovinmoen grustak blir logistikkbygg-område

Veidekke, Ferd og Fabritius utvikler næringspark på Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Eiendom, Ferd Eiendom og Fabritius Gruppen går sammen om å utvikle en logistikk- og næringseiendom på ca. 360 mål ved Gardermoen i Akershus.

Veidekke eier i dag tomten der Hovinmoen Grustak ligger, og har siden 1967 drevet pukk-, grus- og asfaltviriksomhet der. Denne eiendommen slås nå sammen med nabotomten, som er eid av Ferd, og vil inngå i et nystifet selskap. Fabritius blir med som likeverdig partner i selskapet. Partene skal eie en tredel hver.

- Veidekke har utvikling av logistikkeiendommer som et av sine satsingsområder, og er glade for å kunne bruke vår samlede kompetanse sammen med solide partnere som Ferd og Fabritius, sier konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr i Veidekke.

Det nye logistikk- og næringseiendomsselskapet får en gunstig beliggenhet ved Gardermoen lufthavn. Det er klare planer for hvordan området skal utvikles, og det har mulighet for ca. 110.000 kvadratmeter med nybygg.

Transaksjonen gir en regnskapsmessig gevinst på ca. 70 milloner kroner, og vil inngå i resultatet for Veidekkes Industri i 4. kvartal 2017.