NYKOMMER: Med 28 tonns lastekapasitet og 18,6 m3 kasse er målsettingen høy produksjon for Bells B30E 4x4 som ble premierevist i Paris.
NYKOMMER: Med 28 tonns lastekapasitet og 18,6 m3 kasse er målsettingen høy produksjon for Bells B30E 4x4 som ble premierevist i Paris.

Bell viste 4x4-konseptet

PARIS (AT.no): Sør-afrikanske Bell har stadig vekk noe på lur på større internasjonale anleggsutstillinger, selvfølgelig innen sektoren rammestyrte dumpere (ADT).

Publisert

På Intermat (23.-27. april) lanserte Bell sin B30E 4x4, en 4-hjuls rammestyrt dumper som er rettet mot mellomstore gruver og pukkverk.

- Den nye dumperen er et supplement til våre tradisjonelle 6-hjulsdumpere, og den er et alternativ til dem som har måttet velge mellom våre tradisjonelle ADT-dumpere og stive trucker. I tillegg til drift i mindre gruver, sikter vår nye B30E seg også inn mot spesialmarkeder, for eksempel tunneldrift, sier produktsjef Tristan du Pisanie.

Godt alternativ

Selv uten de ekstreme terrengegenskapene en 6x6-dumper har, vil den nye 4x4-dumperen være et godt alternativ under spesielle værforhold og i lettere terreng.

Maskinen er lettmanøvrert, og fordekkene er av størrelsen 23.5R25. På bakakselen er det montert kraftigere 29.5R25-dekk. Med tanke på drift og slitasje, vil en toakslet maskin ha et rimeligere dekkforbruk enn 6x6-dumperen, understreker Bell.

Lastet vil vektfordelingen på for/bakhjul være 33/66% på 4-hjulingen Bell B30E.

Basert på 6x6 modellen

Maskinen er utviklet med basis i 6x6-modellen Bell B30E og har samme frontparti, fjæring og rammestyring. Dette betyr at brukerne kan glede seg over en 246 kW (335 hk) Mercedes-Benz motor og 6-trinns Allison transmisjon med integrert automatisk retarder.

Videre har dumperen samme våte bremsesystem som 6x6-versjonen. Med en svingradius som er 1,3 meter mindre, er dumperen enda smidigere og enklere å manøvrere.

Kultur for kundetilpasning

Det er langt fra første gang Bell går nye veier, eller som direktør Céline Guttierrez i Bell France minner om: - Bell har tilbudt et 30-tonns 4x4-konsept i en årrekke som et nisjekonsept etter ønske fra markedet. Trolig vil det nye Bell B30E 4x4-konseptet få like god mottagelse.

Samtidig varsler markedssjef Pisanie at Bell også vil se på 4x4-modeller i andre vektklasser.

Hva så med Norge, er dette en maskin som kan vinne gehør i pukkverk eller tunneldrift? Bell-importør Nasta AS vil sikkert få forespørsler etter presentasjonen på Intermat.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS