HELT ORANSJE: En full buss med vossinger ble utstyrt med oransje capser og fikk sett på den nye maskinen.

Overrasket med borerigg

LAHAUGMOEN (AT.no) De ansatte visste ikke at de skulle se firmaets nye tunnelrigg da Spilde Entreprenør fra Voss kjørte mot Vei og Anlegg lørdag formiddag.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

For på veien inn mot Hellerudsletta svingte bussen plutselig av, og kjørte istedet opp til Sandviks hovedkontor bare noen hundre meter i luftlinje fra messeområdet.

Der inne sto en «ny» brukt Sandvik DT920i borerigg som Spilde har kjøpt i hemmelighet ovenfor de ansatte. Nå åpner det seg en ny og større verden av tunneljobber for entreprenøren fra Vestlandet.

Spilde entreprenør kjøpte sin første borerigg i 2005, og frem til idag har selskapet hatt to mindre og enklere rigger. Riggen de nå har kjøpt er både betydelig større, og har det aller siste av teknologi og dokumentasjonsutstyr.

Lite brukt

- For oss blir denne riggen en reise 100 år frem i tid i forhold til den vi har. Vi vurderte å leie den for et prosjekt vi regnet på, men endte med å kjøpe den, sier tunnelformann Dag Frode Hustavenes hos Spilde.

Den første potensielle jobben kommer det en avklaring på om ikke lang tid.

Den nye Sandvik-riggen er en tunnelrigg med ni meters rekkevidde på de to boretårnene. I tillegg har den en bom med kurv for lading. Med denne riggen er Spilde klare for tunneler som er 20 kvadrat og større. Det åpner for større prosjekter.

Riggen er en 2012-modell og med et beskjedent antall boretimer. I tillegg er all styring og elektronikk oppdatert til siste versjoner. For Spilde var det viktigere at teknologien er nye enn at chassiset er nytt.

Lojal kunde

Spilde Entreprenør har hatt et langt og godt samarbeid med Sandvik. Mye av det de jobber med er relatert til vannkraft og jernbane. Ofte jobber de på steder det er vanskelig å komme til. Det stiller krav til service og hjelp om noe uforutsett skjer.

Alt tunnelutstyret de har kjøpt er levert av Sandvik. Tre ganger har de fått utstyret flydd inn til anleggsplassen langt til fjells. En gang leverte Sandvik også en tunnellaster på 28 tonn i kasser som ble flydd inn til anlegget.

Powered by Labrador CMS