77 ble evakuert og en ble sendt til legevakt for sjekk da det begynte å brenne i et kjøretøy i en tunnel på Follobane-prosjektet natt til 8. juni.

Brann i Follobane-tunnel

77 arbeidere ble evakuert.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Natt til fredag 8. juni kl. 02.38 ble det varslet om brann i et kjøretøy i en av de to nordgående tunnelene mellom Oslo og Ski.

Kl. 02.50 var de første redningsetatene på plass ved Follobaneprosjektets riggområde på Åsland. Da var evakueringen av arbeiderne i tunnelen satt i gang av entreprenør Acciona Ghella Joint Venture (AGJV). 

Brigadesjef Trond Hansen i Oslo brann- og redningsetat har fortalt til Bane Nor at det brant i dekkene og i spesialkjøretøyets motorrom.

- Det er ikke en stor brann, men det er stor røykutvikling på grunn av dekkene som brenner, sa han.

Én til legevakt

Betongbilen står 3,4 km inne i tunnelen, noe som gjør at brannetatens arbeid har tatt tid. Men Hansen berømmer samarbeidet med Bane Nor og totalentreprenør AGJV. Senest i mai var det øvelse med tilsvarende hendelsesforløp. Brannen i natt ble håndtert i henhold til beredskapsplanen.

- Vi er godt forberedt på slike situasjoner. Vi har godt samarbeid med både Bane Nor og AGJV og har hatt flere øvelser på slike situasjoner tidligere, forklarer brigadesjef Hansen. 

77 personer ble evakuert ut av tunnelen og ble sjekket av amulansepersonell på stedet. Én av de 77 ble fraktet til legevakten for en ekstra legesjekk. Vedkommende var ikke skadet, men ble sendt til observasjon på legevakten. Alle ble evakuert i løpet av en time og har blitt fulgt opp og ivaretatt i etterkant av hendelsen av entreprenøren AGJV.

Forberedt

-  Det som har vært viktigst for oss og entreprenøren var at ingen personer kom til skade i forbindelse med hendelsen, sier prosjektleder for delprosjekt TBM i Follobaneprosjektet, Anne Kathrine Kalager.

Hun presiserer at de som jobber med Follobaneprosjektet er forberedt på at slike hendelser kan oppstå.

- Dette er hendelser vi har trent på. De som skal håndtere en slik situasjon var godt forberedt og hendelsen ble håndtert i henhold til beredskapsplanen. 

Brannen ble slukket fredag 8 juni. Om hendelsen vil skape forsinkelser i arbeidet med Follobanen er for tidlig å si noe om, men arbeidet i tunnelen fikk naturlig nok en stans fredag.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS