Den tyrkiske sjåføren hadde verken last eller «rent mel i posen» da han ble stoppet på Jessheim onsdag 13. juni.
Den tyrkiske sjåføren hadde verken last eller «rent mel i posen» da han ble stoppet på Jessheim onsdag 13. juni.

Over 20 timer uten døgnhvil - stakk av

Den tyrkiske sjåføren med svensk trekkvogn og norsk tralle visste at han lå dårlig an da det ble kontroll på E6 Jessheim (Akershus).

Publisert

Lastebilen foran og bak kjørte inn til den skiltede tungbilkontrollen ved Jessheim trafikkstasjon onsdag 13. juni i 20-tiden. Den tyrkiske sjåføren valgte å kjøre videre og inn på et industriområde. Da han ble innhentet av Statens vegvesen, hadde han ikke hadde noen god forklaring på hvorfor han var der.

Det viste seg at kjøreturen med trekkvogna hadde startet i Gøteborg dagen før. Han hadde kjørt til Vestlandet, hentet en tom tralle og var på vei sørover igjen da han ble stoppet. Det var nok kjøre- og hviletiden som var grunnen til at tyrkeren raste forbi kontrollplassen.

- Han hadde akkurat satt sjåførkortet i fartsskriveren da vi innhentet ham, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen.

Det var kjørt 20 timer og 44 minutter med lengste stopp på fire timer og ti minutter - og ellers bare minuttstopper. Størstedelen av turen var kjørt uten sjåførkort i skriveren.

Statens vegvesen har anmeldt tyrkeren for å unnlate å stoppe for kontroll og for flere brudd på kjøre- og hviletidsreglene.

Mannen ble hentet av politiet.