Tankbilen kjørte ut av tunnelen med restene av draget da tilhengeren krasjet og tok fyr i Skatestraumtunnelen 15. juli 2015.
Tankbilen kjørte ut av tunnelen med restene av draget da tilhengeren krasjet og tok fyr i Skatestraumtunnelen 15. juli 2015.

Krever ti mill. kroner etter tilhenger-reparasjon

Da tilhengerdraget brakk, oppsto en ulykke som har kostet nær 60 mill. kroner for vogntogets forsikringsselskap.

Publisert

Teknisk Ukeblad melder at Gjensidige krever ti millioner kroner fra forsikringsselskapet til et verksted som reparerte tilhengerdraget på tilhengeren som forårsaket den voldsomme brannen i Skatestraumtunnelen i Sogn og Fjordane 15. juli 2015.

16.500 liter bensin brant i tunnelen etter at det oppsto lekkasje i en tanktilhenger som løsnet fra bilen og kjørte inn i tunnelveggen. 

Havarikommisjonens undersøkelse har påvist at årsaken til at tilhengeren løsnet var at tilhengerdraget brøt sammen på grunn av korrosjon.

Dette ble påvist fire år tidligere, og en reparasjon som fulgte ble ikke utført etter fabrikantens anvisninger, skriver kommisjonen. Det samme draget ble underlagt i alt åtte nye offentlige kontroller etter denne reparasjonen. Statens vegvesen har etter hendelsen satt fokus på kontroll- og reparasjonsrutiner av tilhengerdrag.

Forsikringsselskapene til bileier og verksted møtes i Oslo tingrett i juni.