De utvalgte fra VG2 anleggsteknikk og beste elev på VG2 arbeidsmaskiner, fra landslinjeskolene, på en tur til Arvika, Eskilstuna og Volvo Customer Center.
De utvalgte fra VG2 anleggsteknikk og beste elev på VG2 arbeidsmaskiner, fra landslinjeskolene, på en tur til Arvika, Eskilstuna og Volvo Customer Center.

Drømmelærlingene på tur

Bestemannstur med Volvo Maskin.

Publisert

Også i år inviterte Volvo Maskin beste elev på VG2 anleggsteknikk og beste elev på VG2 arbeidsmaskiner, fra landslinjeskolene, på en tur til Arvika, Eskilstuna og Volvo Customer Center.

Den føyer seg inn i en årelang tradisjon, der Volvo Maskin vil hedre elever som har utmerket seg positivt i siste skoleår.

Drømmelærlingene

Karakterer og fravær er selvfølgelig viktige elementer i utvelgelsen, men her må elevene ha full pakke for å nå fram. Egenskaper som ansvarsbevissthet, samarbeid, initiativ og faglig utvikling, veier vel så tungt. Så kortversjonen er at dette må være drømmelærlingene for bransjen.

Elevene ble ledsaget av Knut Sollesnes fra Volvo Maskin, som var vertskap for turen, samt John Eirik Eilertsen, avdelingsleder Fauske vgs og landslinjekoordinator Odd Arne Meyer Sjøberg.

Etter å ha samlet de fleste elevene på Gardermoen, og plukket opp en på Skarnes, fortsatte turen mot Arvika og Volvo’s hjullasterfabrikk.

- Der ble vi godt mottatt og fikk først en firmapresentasjon og lunch. Etterpå fikk vi en runde rundt hele produksjonslinjen. Der vi fikk se hele prosessen. Hvordan noen metallplater med litt bearbeiding, samt «noen» ekstra deler og til slutt ender opp som en komplett hjullaster, sier Odd Arne Meyer Sjøberg, landslinjekoordinator anleggsfag.

Etter Arvika gikk turen videre til Eskilstuna for overnatting på hotell Bolinder. Og dagen ble avsluttet med middag.

Maskinprøving

Dag to startet med omvisning på Munktellmuseet i Eskilstuna, som ble avsluttet med lunch. Deretter gikk turen til Volvo Customer Center. I år var elevene der litt før Volvo Days startet, og de fikk med seg generalprøven på årets maskinshow. Der ble det vist frem maskiner og lastebiler, og nytt av året var de hvite Terex-tipptruckene som var blitt gule og hadde fått Volvo-navn og betegnelse.

«Rosinen» etterpå, var prøving av maskiner.

Vi fikk prøve både hjullastere, gravemaskiner og dumpere i alle størrelser. Det å sitte bak spakene på en 950-graver, gjorde særlig inntrykk, og det var en fornøyd gjeng som gikk på bussen for å kjøre tilbake til Karlstad for siste overnatting, sier Sjøberg.

Etter frokost på hotellet, dro følget til Charlottenberg, som er obligatorisk stoppested på turen, for en kort «harrystopp» på veien tilbake til Gardermoen.

- Skolene takker igjen for initiativet fra Volvo Maskin, som er et viktig bidrag i forhold til rekruttering til bransjen, sier Sjøberg.