Lade Gartneri - en 15 mål stor tomt på Lade i Trondheim (merket med rød ring).
Lade Gartneri - en 15 mål stor tomt på Lade i Trondheim (merket med rød ring).

Skanska kjøper tomt til nytt boligprosjekt

Skanska har kjøpt Lade Gartneri - en 15 mål stor tomt på Lade i Trondheim, og planlegger å bygge 220-280 boliger i nytt boligprosjekt.

Publisert

- Trondheim er et viktig strategisk område for Skanska Eiendomsutvikling, og denne tomten er akkurat det vi har vært på utkikk etter. Tomten ligger høyt i terrenget, syd/vest vendt med utsikt mot byen og med kollektiv trafikktilbud i direkte nærhet. Her skal vi utvikle et flott boligprosjekt, sier Thorbjørn Brevik, Konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling.

- Nå skal vi i gang med utvikling av selve prosjektet, og har mange gode planer, sier Brevik og fortsetter:

- Dette er et område som er rikt på kulturminner, og det er flere bygg i nærheten med høy antikvarisk verdi. Dette tar vi selvsagt med i våre planer, og ser på hvordan vi best mulig kan utvikle et boligprosjekt som vil tilføre Lade og beboerne noe nytt og flott som kommer flere til gode.

Kjøpet av denne eiendommen underbygger Skanska Eiendomsutviklings strategi om å utvikle eiendom på sentrale tomter i de største byene i Norge. Selskapet ser etter flere sentrale prosjektmuligheter i Trondheim by, både for bolig men også for kontor og hotell. Også i partnerskap med andre aktører.