Renault vil vise hele sin Z.E range under IAA i september
Renault vil vise hele sin Z.E range under IAA i september

Viser Z.E-familien på IAA

Renault Trucks presenterer den nye helelektriske Z.E-serien IAA-messen i Hannover i Tyskland i september.

Publisert

IAA går av stabelen i perioden 20. til 27 september 2018. På en 1700 m2  stor stand, vil den franske lastebilprodusenten også vise kjøretøy fra sin Euro 6 serie, sammen med de siste nyhetene på forsknings- og utviklingsfronten. Totalt viser Renault Trucks syv kjøretøy (Hall 17 Stand 21) på den 67. IAA-messen.

Den franske lastebilprodusentens hovedfokus vil være innenfor elektromobilitet, og Renault Trucks vil presentere kjøretøy fra sin Z.E serie. Renault Trucks er i startgropen innenfor elektromobilitet, og har nylig annonsert lanseringen av sin andre generasjon helelektriske kjøretøy for urban distribusjon. Disse kjøretøyene vil de besøkende på IAA kunne ta eksklusivt i øyesyn på Renault Trucks sin stand, hvor de viser frem Master Z.E og D Wide Z.E med renovasjonspåbygg.

Diesel

Renault Trucks har lenge ansett elektrisk drift for å være svaret på utfordringene med luftkvalitet og støy i bysentra. Likevell er den franske lastebilprodusenten overbevist om at diesel vil være det dominerende drivstoffet når det kommer til langtransport i mange år enda. Dette er grunnen til at Renault Trucks fortsetter sitt utviklingsarbeid innenfor effektivisering av dieselkjøretøy, og kommer til å avsløre detaljer fra sitt FALCON (Flexible & Aerodynamic Truck for Low CONsumption) prosjekt på IAA.

Racing

Racing entusiaster kommer også til å bli begeistret over å få se den aller siste spesialserien til Renault Trucks på standen, nemlig T High Renault Sport Racing som er planlagt lansert i september 2019. Spesialserien blir begrenset til 100 enheter. Den får et racing preget utseende med den ikoniske Sirius gul fargen til Renault Sport Racing Formel 1 samt gult og sort sjakkmønster utgjør dette den grafiske identiteten til Renault Sport modellene. Sist men ikke minst, kan de besøkende på standen som ser etter litt ekstra spenning, oppleve et rally bak rattet på en Renault Trucks K – takket være to nye kjøresimulatorer, som også omfatter VR-hjelmer og seter montert på hydrauliske sylindre.

Følgende kjøretøy vil vises på standen:

 - D Wide Z.E. 26 t, 6x2 elektrisk versjon.
- Master Z.E. 3.1 t, elektrisk versjon.
- D 14, 240 hk, utstyrt med 5 L Euro 6 motor, xTL kompatibel
- T High 520, 4x2 trekkvogn, Renault Sport Racing spesialversjon, med 13 L Euro 6 motor.
- T High 520 Maxispace, 4x2 trekkvogn, utstyrt med 13 L Euro 6 motor.
- T 460 Sleeper Cab, 6x2 distribusjonsbil, utstyrt med 11 L Euro 6 motor.
- C 480 Optitrack+ 4x2, utstyrt med 13 L Euro 6 motor

Renault Trucks Financial Services kommer til å være til stede på standen med rådgivere, og vil kunne tilby kunder en skreddersydd løsning for finansiering og forsikring.