NY GENERASJON: Den nye Hyundai HX130 LCR er Hyundais 3. generasjon kompaktgraver og erstatter modellen HX125.

Hyundais 13-tonner klar

Hyundai-importør Hymax i Brumunddal ønsker den nye 13-tonns korthekk beltegraveren HX130 LCR velkommen i sortimentet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Maskinen er 3. generasjon kompaktgravere, veier 13 tonn og kan også fås i LCRD-utgave med skjær. Denne er 800 kg tyngre.

13-tonneren tar over etter korthekkmodellen Hyundai HX125 LCR og ligger volummessig ikke langt fra modellen HX145 LCR.

– Vi har allerede hatt forespørsler på 13-tonneren, men om den vil bli vår nye bestselger vil tiden vise, sier styreformann Knut Tangen i Hymax. Maskinen vil imidlertid fylle et hull i Hyundais sortiment av korthekk beltegravere.

Perkins motor

HX130 LCR har Perkins 854F-dieselmotor på 73,6 hk (55 kW) og oppfyller utslippskravene i Tier 4 Final/Steg IIIB. Motoren er utstyrt med dieselpartikkelfilter (DPF), men trenger ikke SCR og AdBlue.

INTERIØRET: Hytteinteriøret på Hyundais nye 13-tonner.

Maskinen er utstyrt med todelt bom. Gravedybden er 5570 mm, maks. rekkevidde 8220 mm og gravekraften oppgis til 10.369 kgf (kilogram-force). Standardskuffen er 1030 mm bred og rommer 0,59 m3.  I hytta er det montert 8 tommers pekeskjerm.

Forbedret kjøling

Hyundai peker på at selskapet presenterer en mer effektiv, vertikalmontert kjøling med effektiv elektronisk viftekobling og forbedringer av hydraulikksystemet. Alt bidrar til lavere drivstofforbruk som er redusert med opptil 9% sammenlignet med tidligere modeller. Bomsving-syklusene på maskinen er 13% raskere enn hos forgjengeren.

Gode nyheter på servicesiden er at drivstoffilteret nås fra markplan og at luftfilteret til hytta nås utenfra.

Powered by Labrador CMS