Posi-Trac på 1,6 tonn leveres standard med batteripakke med driftstid på ca. 10 timer.

Redskapsbærer med el-drift

Fra oktober 2018 regner Lier Traktor AS i Drammen med at den nye redskapsbæreren Posi-Trac blir klar for det norske markedet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

1,6-tonneren som produseres av nederlandske Nimos, har el-drift og kan leveres med to forskjellige batteripakker.

Redskapsbærerens el-motor er på 8 kW, og standard batteripakke er på 480 AMP/230V. Ifølge produsenten er driftstiden ca. 10 timer og ladetid på 12 timer. Den store batteripakka på 750 AMP/400V skal gi 16 timers drift.

Den vesle krabaten som er 2,98 m lang, 1,18 m bred og 2 m høy, har rommelig førerhus med store glassflater og dermed god sikt fra førerplass. En komfortabel førerstol med luftfjæring, klimaanlegg, joystick og stor fargeskjerm inngår i standardutstyret.

Geir Enersen (t.v.), Lier Traktor AS og Nimos-direktør Nico Drost ved den nye redskapsbæreren som ble vist på den danske utstillingen «Maskiner under broen».

Maskinen kan utstyres med børste, skjær, gressklipper, strøkasse og hydraulisk tippkasse. 1,6-tonnerens lave marktrykk og korte svingradius gjør den velegnet for oppgaver på de «trangeste» områder, heter det.

Den el-drevne redskapsbæreren hadde sin Skandinavia-lansering på den danske utstillingen «Maskiner under broen» (Lillebæltbroen) i Middelfart i slutten av august.

Powered by Labrador CMS