Over 300 deltakere fra næringslivet deltok på Tolldagen 2017. Tolldirektør Øystein Børmer presenterte seg selv og etatens nye virksomhetsstrategi. (Foto: Terje Heiestad)
Over 300 deltakere fra næringslivet deltok på Tolldagen 2017. Tolldirektør Øystein Børmer presenterte seg selv og etatens nye virksomhetsstrategi. (Foto: Terje Heiestad)

Brexit på Tolldagen

Hvordan både Tolletaten og næringslivet forbereder seg på Brexit er sentralt tema på Tolldagen 2018.

Publisert

13. november arrangeres Tolldagen for sjette gang, og det er ventet at over 300 mennesker skal besøke Oslo Kongressenter. Dette er en dagskonferanse der hovedmålgruppen er virksomheter som har oppgaver knyttet til import og eksport av varer og som har nytte av dialog med Tolletaten og andre lignende næringsvirksomheter.

Møteplass

- Tolldagen har blitt en viktig møteplass for Tolletaten og næringslivet. For Tolletatens del er dette en mulighet til å informere om nyheter og endringer som har konsekvenser for næringslivet. For eksempel presenterer vi aktuelle utviklingsprosjekter vi jobber med. For næringslivet er dette en mulighet til å ta opp problemstillinger som er viktige for dem, sier avdelingsdirektør Pål Hellesylt ved toll- og vareførselsavdelingen i Tolldirektoratet.

Sjømatsenter og eksport

Arne Hjeltnes er dagens konferansier og skal holde tråden gjennom dagen. En av foredragsholderne er Martin Langaas, direktør for flyfrakt i Avinor, som blant annet vil fortelle om planene for et nytt sjømatsenter på Oslo lufthavn.

På programmet står også piratkopiering. Pål Andre Larsen fra Jotun skal blant annet snakke om hvordan en bedrift kan beskytte seg mot piratkopierte produkter. Videre vil både Tolletaten og næringslivet fortelle om hvordan de forbereder seg på Brexit.

Tolletaten vil også informere om arbeidet med forenklinger for næringslivet som skal gjøre grensepasseringer og fortolling av gods mer effektivt. I tillegg står foredrag om frihandel og omberegning på programmet.

Påmeldingen til årets tolldag åpnet allerede i juni. Det er fortsatt ledige plasser, men det kan være lurt å være rask med å melde seg på.

I tillegg til foredrag blir det også servert lunsj.

Knytte kontakter

Det er mange ulike bransjer som har mye med Tolletaten å gjøre, men hovedpublikummet på Tolldagen består av speditører, transporterer, importører og eksportører.

– Dagen gir disse mulighet til å snakke med våre fagfolk, men også knytte kontakter med hverandre, sier Hellesylt.

Tolldagen er det største arrangementet i Tolletaten og i 2017 var det 350 deltakere fra hele landet til stede.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS