Administrerende direktør Merethe Nøsted von Zernichow samler alle selskapene i Nøsted Gruppen i ett stort.
Administrerende direktør Merethe Nøsted von Zernichow samler alle selskapene i Nøsted Gruppen i ett stort.

Nøsted danner selskap med 370 ansatte

Nøsted Gruppen samler sine åtte selskap til ett stort for å styrke konkurransekraften.

Publisert

Nøsted Kjetting ble etablert i 1939. Gjennom langsiktige relasjoner, nyetableringer og strategiske oppkjøp har bedriften over tid utvidet forretningsområdene og produktspekteret betydelig.

Selskapet har i dag hovedkvarter i Mandal og lokasjoner i Grimstad, Kragerø, Litauen, Canada og USA. Til sammen er de oppgitt å ha 370 ansatte og en omsetning på ca. 350 millioner kroner.

Selskapene i gruppen består av Igland AS, Kjættingfabriken AS, Marwin Løfteteknikk AS, Mandal Maskinering AS, Nøsted Kjetting AS, Nosted Mechanika, Chaine Select Inc og White Mountain Chain.

Nøsted &

I 2016 foretok Nøsted Gruppen et generasjonsskifte: Alf Arne Nøsted overlot gruppen, til sin datter Merethe Nøsted von Zernichow. Gruppen besto da av 8 selvstendige firmaer.

- Siden da har vi jobbet med hvordan vi strategisk kan posisjonere de ulike selskapene slik at vi lykkes i et marked i store endringer, der vår ambisjon fortsatt er å levere de beste løsningene for kundene, sier Nøsted von Zernichow.

Det er nå besluttet å organisere seg i en konsernmodell der de åtte selskapene legges inn som ett selskap. De omkring 370 ansatte i gruppen vil fra 1. desember alle jobbe under navnet
Nøsted &.

Selskapet vil beholde merkevarenavn som Trygg, Fram og Igland.

Konkurranseutsatt

For de ansatte vil det i hovedsak bety ny leder, nye måter å jobbe på og for enkelte nye ansvarsområder.

Med hovedkvarter i Mandal og lokasjoner i Grimstad, Kragerø, Litauen, Canada og USA, ønsker selskapet å koble lokal og global ingeniørkunst og produksjonskapasitet for «å sikre konkurransekraft og levere de beste løsningene til kundene».

- Omorganiseringen gir oss et bedre utgangspunkt for å lykkes med å videreutvikle lønnsom industri selv fra Sørlandet. Selskapene i Nøsted Gruppen er svært konkurranseutsatt og lavpris- leverandører, spesielt fra Asia, gjør det utfordrende å drive lønnsomt fra Norge. Sammenslåing skal sikre en tryggere og mer slagkraftig plattform for framtidig vekst, gjennom å bruke de samlede salgs, produksjons- og ingeniørressursene bedre og eliminere bort dobbeltarbeid, sier lederen.