Integrert låsesystem som skal hindre uønsket inntrengning i varebilen.
Integrert låsesystem som skal hindre uønsket inntrengning i varebilen.

Sortimo gjør det vanskelig å være tyv

Publisert

Risiko for tyveri fra varebilen er en del av hverdagen til mange håndverkere, installatører og servicefolk – og ifølge Statistisk Sentralbyrå er det anmeldt over 9000 innbrudd fra kjøretøy i 2017.

Europeisk leverandør av innredning til varebiler, Sortimo, har utviklet flere produkter som skal skremme vekk tyvene fra varebiler og føre til færre innbrudd.

Dyrt verktøy tiltrekker tyvene

Som regel er det dyrt verktøy, el-verktøy og elektronisk utstyr som gjør varebilen til et opplagt mål for tyver.

- Det kan fort bli dyrt hvis tyver får adgang til varebilen din. I tillegg til utgifter tilknyttet til erstatning og utbedring av skader, er det også flere kostnader i forhold til tapt arbeidsfortjeneste, selvrisiko og tid som blir brukt til å reparere skader og kjøpe nytt verktøy. Vinnings-kriminalitet påfører både samfunnet og de som blir rammet store kostnader, sier Ole-Andreas Pettersen, Country Manager i Sortimo Norge.

Rutegitter sikrer varebilen i bakdøren.
Rutegitter sikrer varebilen i bakdøren.

Sortimo har derfor utviklet flere produkter som forebygger og hindrer tyveri fra varebilen:

- Vi har produkter i alle prisklasser som sikrer varebilen mot tyveri. Det gjelder både fysiske, mekaniske og elektroniske sikringsløsninger, forteller Ole-Andreas Pettersen.

Han understreker viktigheten av i tillegg å parkere varebilen på et sikkert sted.

Gjør det vanskelig for tyven

Jo lengre tid tyven må bruke på å få adgang til varebilen, desto bedre. Pettersen forklarer:

- Med et sikkerhetsgitter, er det snakk om en holdbar tyverisikring som kan lages spesifikt til den enkelte varebilen. Gitteret sender både et visuelt budskap til tyven, om at adgangen til varebilen er begrenset, samtidig som det beskytter varerommet i bilen.

Ifølge Pettersen, er et robust design med på å skremme vekk tyven fra å forsøke å gjøre innbrudd i varebilen. Derfor har Sortimo også utviklet både utvendige- og integrerte låser.

- Sortimos integrerte låser fungerer uavhengig av bilens eksisterende låser. Dette sikrer at tyven ikke kan komme inn i bilen gjennom bilens svakheter, som eksempelvis sentrallåsesystemet, opplyser Pettersen i en pressemelding.

Alarm, merking og lås på innredning

Dersom tyven får kommer seg inn i varebilen, kan man oppnå høyere innvending sikkerhet ved å installere ekstra låsesystemer i skuffer og skap, eller en alarm med romføler.

- Sortimos Defa-alarmsystem gjør det enda vanskeligere å stjele fra eller ødelegge varebilen. En kraftig blinkende blå LED på innsiden av frontruten forteller potensielle tyver at bilen er utstyrt med alarmen. Enheten har også et sensorsystem som registrerer når noen forsøker å knuse glassrutene på bilen. Dette utløser en høy sirene, sier Pettersen.

Defa-alarmen kan kobles opp til en GPS-enhet og gi kunden en beskjed på SMS når alarmen er gått av.

- I tillegg til alle produktene som kan hjelpe til med å redusere tyveri, så anbefaler vi også at alle merker verktøyet sitt med firmanavn og telefonnummer så politiet kan identifisere det i tilfelle det stjeles fra bilen, avslutter Pettersen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS