STORT ANLEGG: Oversiktsbildet viser plasseringen av Wacker Neuson-anlegget i Pinghu.
STORT ANLEGG: Oversiktsbildet viser plasseringen av Wacker Neuson-anlegget i Pinghu.

Wacker Neuson klar i Kina

To år etter nedlegging av grunnsteinen har Wacker Neuson åpnet sin nye fabrikk inkludert forskningssenter i Pinghu ved Shanghai i Kina.

Publisert

Det ble en åpning med fynd og klem med 500 gjester og representanter for myndigheter, den kinesiske maskinprodusentorganisasjonen CCMA, leverandører, forhandlere og kunder til stede.

– Vi er glad og stolt over at vi nå har enda større nærhet til våre kinesiske kunder. Vår tilstedeværelse her gjør det mulig å skreddersy service for hele regionen, uttalte David Wei – direktør i Wacker Neuson China.

Godt forankret i Kina

Wacker Neuson er på ingen måte nykommer i det kinesiske markedet, minnet adm. direktør Martin Lehler i Wacker Neuson-gruppen om ved åpningen av fabrikken.

– Gjennom mer enn 20 år har vi vært etablert i Kina hvor vi har bygd opp et robust nettverk med salg og service. Nå ser vi også hvor sterkt markedet i Kina utvikler seg, blant annet ved modernisering og utbygging av vei og jernbanenettet. Åpning av fabrikken her i Pinghu er godt timet og en vel planlagt investering for Wacker Neuson, uttalte han.

JUBALONG: Det ble en storstilt åpning i tradisjonell kinesisk stil da fabrikken ble åpnet.
JUBALONG: Det ble en storstilt åpning i tradisjonell kinesisk stil da fabrikken ble åpnet.

Startet med 1,7 tonns beltegraver

Wacker Neusons startet med produksjonen av sin 1,7-tonns beltegraver i inneværende år, og noe senere er også andre og større modeller plusset på i programmet. I tillegg har Wacker Neuson også inngått avtale med John Deere om å produsere mini- og mellomstore gravemaskiner fra 1,7-7,5 tonn ved samme fabrikk. Disse graverne vil bli markedsført under Deeres varemerke og distribuert gjennom selskapets nettverk til kunder i Kina, Australia og på utvalgte markeder i Sydøst-Asia.

Den nye fabrikken har en strategisk plassering mellom Shanghai og Hangzhou med gode kommunikasjoner. Totalt har Wacker Neuson sikret seg et område på 135.000 m² hvorav 30.000 m² er beslaglagt med nye de nye bygningene. Både produksjon, administrasjon, forskning og utvikling og logistikkfunksjonene er samlet på ett sted. Det er også lagt inn eget treningssenter i anlegget.