NHO-sjef Ole Erik Almlid går i klinsj med regjeringen om CO2-fondet for næringstransporter.

NHO-sjefen truer regjeringen

NHO-sjefen går i klinsj med regjeringen og truer med å trekke seg fra videre samtaler og kontakt hvis de ikke er med på å lande CO2-fondet for næringstransporter.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Regjeringssamarbeidet er en saga blott hvis de ikke er med på å lande miljøavtalen med staten når CO2-fondet behandles i Stortinget torsdag.

Stopper samarbeidet

NHO-sjef Ole Erik Almlid understreket i NRKs Politisk kvarter tirsdag at han trekker seg fra miljøsamarbeidet og stopp i samtaler med regjeringen hvis de ikke går inn for CO2-fondet for næringslivet.

Han understreker at CO2-fondet, etter modell av Nox-fondet, kutter utslipp fra transportsektoren med 25-30 prosent ved å implementere ny teknologi i blant annet kjøretøyene.

NHO, LO og 23 andre næringsorganisasjoner har jobbet i tre år for å skaffe midler til miljøvennlige løsninger.

Almlid møtte Høyres miljøpolitiske talsperson Stefan Heggelund til debatt, og som sier et blankt nei til CO2-fondet. Han ønsker en grundigere gjennomgang for en så omfattende fonds-avtale.

Tiden er inne

NHO-sjefen understreket imidlertid at tiden nå er inne for et vedtak etter over et halvt år med forpliktende miljøsamtaler mellom myndighetene og NHO. – Et nei i Stortinget torsdag er et veldig dårlig utgangspunkt for videre forhandlinger mellom næringslivet og staten om en miljøavtale, sier Almlid som appellerer på det sterkeste til både regjering og storting til et rungende ja til CO2-fondet.

– Uten en miljøavtale mister vi den mobiliseringen og forpliktelsen til utslippskutt som næringslivet tilbyr, og som er helt nødvendig for å nå de ambisiøse målene regjeringen selv har satt for utslippskutt i transportsektoren. Bedriftene er rede til å ta ansvar, understreker NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Powered by Labrador CMS