ANLEGGET: CDE-anlegget til Feiring Bruk står på Lørenskog, ca. 15 minutter nord for Oslo.
ANLEGGET: CDE-anlegget til Feiring Bruk står på Lørenskog, ca. 15 minutter nord for Oslo.

«Åpen vaskedag» hos Feiring Bruk

22. og 23. mai arrangerer Nordic Bulk åpne dager sammen med vaskeanleggsleverandøren CDE hos Feiring Bruk på Lørenskog utenfor Oslo.

Publisert

- Etter at vi inngikk forhandleravtale med CDE har vi hatt stor etterspørsel på informasjon rundt vaskeanlegg. Veldig mange er nysgjerrige og vil vite mer, sier daglig leder Peder Egeland i Nordic Bulk.

Feiring Bruk investerte ca. 10 millioner kroner i et slikt vaskeanlegg som står på Lørenskog like utenfor Oslo for få år siden. På de åpne dagene vil interesserte få se anlegget, og med mulighet for å stille Feiring Bruks ansatte spørsmål om drifteerfaringer. I tillegg vil CDE stille med folk som gir informasjon utstyret og økonomi, samt Nordic Bulk-ansatte vil gi informasjon om integrasjon med eksisterende anlegg.

Ressurser - ikke avfall

Poenget med vaskeanlegg er å ta ut produkter fra ressurser som tidligere måtte saneres eller deponeres. Partikler vaskes ut på nullstørrelse, og fraksjoner kan gjenvinnes. Feiring Bruk hadde et massivt lager med overskuddsmasse de ikke kunne utnytte, men som de nå får salgbare produkter ut av.

Nordic Bulk ser blant annet på sin rolle å tilpasse anlegg og skreddersy dem så de passer inn med det eksisterende pukkverk. Både logistikk med biler inn/ut, type ressurs og tilgang på vann. Også på Åpen dag vil dette være Nordic Bulk sitt fokus, å bistå med kunnskap rundt integrering av CDE-anlegg, skriver Nordic Bulk i en pressemelding.