KONSEPT: Dette er den første helelektriske maskinen fra Kobelco, Electric powered 17SR Consept. Det er som navnet forklarer en konseptmaskin som skal videreutvikles.
KONSEPT: Dette er den første helelektriske maskinen fra Kobelco, Electric powered 17SR Consept. Det er som navnet forklarer en konseptmaskin som skal videreutvikles.

Elektrisk mini fra Kobelco

DEN FØRSTE: Kobelco viste en konseptmaskin på en 1,7 tonns helelektrisk batterigraver på Bauma.

Publisert

Dette er den første helelektriske gravemaskinen fra Kobelco, og den har fått navnet Electric powered 17SR Consept. På den utstilte maskinen sto det e-power 17SR. 

Konseptmaskinen er utviklet i samarbeid med Deutz, og partene vektlegger at det fremdeles handler om en konseptmaskin. Derfor er det få detaljer som slippes nå, for planen er at minigraveren skal videreutvikles og være klar for de europeiske markedene i 2021.

Kobelco melder at maskinen vil ha produsentens egen iNDr-teknologi (Integrated Noise and Dust Reduction Cooling System) for lavt støy- og støv-nivå i kjøleanlegget, samt et innovativt hydraulikksystem som gir lavt energiforbruk.

Kobelco Electric powered 17SR Consept

  • Transportvekt: 1725 kg
  • Skuffevolum: 0,044 m3
  • Maks. svinghastighet: 6 o/min
  • Brytekraft i skuffa: 15.2 kN

Frem til endelig lansering, vil lang driftstid på batteriene stå sentralt i den videre utviklingen.

For tre år siden, også det på Bauma, viste Kobelco en 20-tonns hybridgraver. Foreløpig er det ikke solgt noen av dem i Norge, og vi antar at etterspørselen etter en elektrisk minigraver er større enn en hybridmaskin.

Vi tipper derfor de to norske Kobelco-forhandlerne i Norge, Beck Maskin AS og Entrack AS, ser frem mot lanseringen i 2021.