Nåværende Sverige-sjef i PostNord, Annemarie Gardshol, tar over som fungerende konsernsjef fra og med tirsdag 9. april.
Nåværende Sverige-sjef i PostNord, Annemarie Gardshol, tar over som fungerende konsernsjef fra og med tirsdag 9. april.

Fungerende konsernsjef i PostNord

Publisert

Styret har utnevnt Annemarie Gardshol til fungerende konsernsjef for PostNord.

- Den nye fasen av utfordringer som PostNord står overfor, gjør at det er på tide med et nytt lederskap. Rekrutteringen av ny konsernsjef starter umiddelbart, skriver konsernet i en pressemelding.

 - Som en konsekvens av akselererende markedsendringer må takten i PostNords omstillingsarbeid økes ytterligere. Samtidig er det behov for økt fokus på kjernevirksomheten i hvert enkelt land, det er avgjørende for å kunne møte kundenes behov og muliggjøre langsiktig lønnsomhet. Styret og Håkan Ericsson har derfor i fellesskap kommet frem til at det er på tide med et nytt lederskap i PostNord, sier Christian Jansson, styreformann i PostNord.

 - Håkan Ericsson har spilt en svært viktig rolle i PostNords store omstillingsarbeid. Med sitt gode lederskap har Håkan Ericsson gjennomført betydelige investeringer i selskapets voksende pakkevirksomhet og samtidig realisert krevende kostnadsbesparelser, fortsetter Christian Jansson.

 - Jeg er stolt over å ha ledet et omfattende endringsarbeid sammen med alle medarbeiderne i PostNord de siste drøyt fem årene. Grunnlaget for neste fase i dette arbeidet er på plass, og det er nå riktig tidspunkt for å overlate roret til et nytt lederskap, sier avtroppende konsernsjef Håkan Ericsson.

Nåværende Sverige-sjef Annemarie Gardshol tiltrådte som fungerende konsernsjef tirsdag 9. april. Med sin bakgrunn i PostNord er hun godt kjent med kjernevirksomheten og de utfordringene selskapet står overfor. Hun kommer til å beholde sin nåværende stilling som administrerende direktør for PostNord Sverige.

 - Den nye ledelsen vil i samarbeid med styret raskt utarbeide en plan for å gjennomføre de nødvendige omstillingene. Vår ambisjon er å fortsette å styrke vår ledende posisjon i Norden, sier Annemarie Gardshol, fungerende konsernsjef for PostNord.

Ut over dette vil ledelsesgruppen bli ytterligere fornyet med en fungerende CFO, Lena Larsson (nåværende Head of Group Business Control), i og med at nåværende CFO Gunilla Berg også forlater organisasjonen.

 - Gunilla Berg har gjort en viktig innsats for PostNord i en for selskapet kritisk periode, og selskapet vil gjerne takke henne for denne gode innsatsen, sier Christian Jansson, styreformann i PostNord.

Styret innleder nå en bred rekrutteringsprosess med det som mål å ha en ny permanent konsernsjef og CFO på plass senest rundt årsskiftet 2019/2020.