Volvo Maskin-selger Kim Nymo og Sara Bakke er daglig leder i entreprenørselskapet KB-Anlegg AS. Bak er den elektriske Volvo-graveren som KB-Anlegg AS er den første kunden av i verden. Dette ble annonsert på Bauma 2019.

Norsk entreprenør i verdens sentrum

MÜNCHEN (AT.no): Sara Bakke drømte ikke at hun skulle stå i sentrum av verdens anleggsbransje da hun ringte Volvo-selger Kim Nymo for å bestille seg en maskin.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Bakke er daglig leder i entreprenørselskapet K. Baugerød Anlegg AS. Oslobedriften med omsetning på 60 millioner kroner kjøper mye Volvo, og i en samtale med Volvo Maskin-selger Kim Nymo sa Bakke at hun skulle ønske seg en elektrisk Volvo-graver.

Like etter dette sendte Volvo CE ut en pressemelding om at Volvo skal bytte ut hele kompaktlinjen på gravere og hjullastere innen 2025, og han sendte denne til entreprenøren.

Strakk fullmaktene

Et «handshake»-bilde ble det også for å symbolisere avtalen på salget av verdens første elektriske Volvo-graver.
Fakta om elektriske Volvo ECR25 (på tysk).
Det var mange som ville ta bilde av den nye elektriske Volvo-maskinen.
Det var også premiere-visning av den nye elektriske Volvo L25 Elektrisk hos Volvo på Bauma 2019.

Da ringte Sara tilbake og sa at hun ville ha den første, og Nymo strakk sine fullmakter bittelitt ved å si ja. Volvo hadde nemlig ikke lovet når, hvor, hvilke osv. i sin pressemelding.

9. april 2019 lansere Volvo en ny minigraver, Volvo ECR25 Elektrisk, og en ny hjullaster, Volvo L25 Elektrisk, på sin stand på anleggsmessen Bauma i München, begge helelektriske med batteridrift.

Hall C6 på Bauma, verdens største anleggsutstilling, er smekk full. Sara Bakke presenteres som verdens første kunde av Volvos første serieproduserte minigraver på batteri!

- Dette ble mye større enn jeg trodde

Maskinen leveres i midten av 2020, for den skal først ut i tester. Men uansett lang leveringstid, Sara sto plutselig midt i sentrum av en av de viktigste nyhetene på Bauma i München, verdens desidert største anleggsmesse!

- Jeg trodde aldri jeg skulle bli den første kunden, og dette er blitt mye større enn jeg trodde. At en så liten bedrift i Oslo blir så høyt respektert hos en produsent som Volvo, er veldig hyggelig, sier Sara Bakke til AT.no.

- Det må være gøy for deg også Kim, å være første selger av Volvos første elektriske mInigraver som på mange måter representerer en ny æra for Volvo?

- Ja, men jeg syntes det er mest komisk. Vi var på salgsmøte og hørte om at disse skulle komme. Da fikk jeg beskjeden, at denne selger du ikke i morgen Kim! Men Sara ringte to dager etter, så da har jeg mitt på det tørre, sier Nymo og smiler bredt.

A&T har stor reportasje om denne elleville historien i kommende blad, (Nr. 4, 2019) som går i trykken om noen få dager.

Powered by Labrador CMS