Under Bauma 2019 viste gravemaskinprodusenten Kobelco Construction Machinery, i samarbeid med Engcon og Leica Geosystems, en automatisk grave- og tiltrotatorfunksjo.
Under Bauma 2019 viste gravemaskinprodusenten Kobelco Construction Machinery, i samarbeid med Engcon og Leica Geosystems, en automatisk grave- og tiltrotatorfunksjo.

Viste ny tiltrotator-automatikk

Bommens bevegelse opp og ned samt skuffens posisjon, tilt og rotasjonsvinkel styres med én spakbevegelse.

Publisert

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME), Engcon og Leica Geosystems viste det de omtalter som «verdens første tiltrotatorkompatible gravesystem på en Kobelco SK210LC-10 gravemaskin» på Bauma.

Systemet kombinerer den nyeste 3DMC-teknologien (3D Machine Control) fra Leica Geosystems med tiltrotatorteknologien fra Engcon.

Kan velge mellom forskjellige auto-funksjoner

Kobelco og Engcon har, sammen med Leica Geosystems, utviklet systemet til automatisk å styre bommens bevegelse opp og ned samt skuffens posisjon, tilt og rotasjonsvinkel med én spakbevegelse.

Systemet er etter sigende svært fleksibelt. Føreren kan velge mellom Auto Boom Control, Auto Bucket Control, Auto Tilt Control og Auto Rotation Control eller en kombinasjon av alt som kreves for å gi føreren maksimal kontroll.

- Vi har sammen utviklet denne funksjonen som vi synes virker svært spennende. Samarbeidet har gått utrolig bra, og det var gøy å se den Engcon-utstyrt gravemaskinen med all automatikken på messen. Den får utrolig mye oppmerksomhet og mange positive reaksjoner, sier Krister Blomgren, adm. dir. i Engcon Group.

Lansering i 2020

Bauma-messen er verdens største bygg- og anleggsmesse. I løpet av sju dager i april 2019, samles over en halv million besøkende, over 3000 utstillere og nesten 1500 journalister på utstillingsområdet i München.

- Bauma-messen er virkelig «the place to be» for alle i bygg- og anleggsbransjen. For oss er det helt naturlig å være der. Det er svært givende å møte alle interesserte og vise frem både oss selv og våre produkter, sier Krister Blomgren.

En fullstendig europeisk lansering av Kobelcos automatiske grave- og tiltrotatorsystem skal etter planen finne sted i første kvartal 2020.