De som rammes hardt hvis noen blir skadet på jobb, i tillegg til den som skades, er de nærmeste – familie og venner. Skanska har som uttalt mål at alle som jobber på Skanskas prosjekter skal komme hjem hele etter at arbeidsdagen er over.
De som rammes hardt hvis noen blir skadet på jobb, i tillegg til den som skades, er de nærmeste – familie og venner. Skanska har som uttalt mål at alle som jobber på Skanskas prosjekter skal komme hjem hele etter at arbeidsdagen er over.

- Sikkerheten har aldri vært bedre enn i dag

Denne uken arrangerer Skanska i Norge Sikkerhetsuka 2019.

Publisert

Siden starten av 2000-tallet har Skanska jobbet systematisk med å bedre sikkerheten på prosjektene sine.

Arbeidet har gitt resultater, og entreprenørbedriften har sett en stor nedgang i antall dødsulykker og alvorlige skader. Gjennom disse årene har man også bygget opp en sterk HMS-kultur, der Sikkerhetsuka er en av bærebjelkene.

I 2019 arrangeres Sikkerhetsuka for 15. gang og årets tema er risikohåndtering.

- Jeg er stolt over den innsatsen som har vært lagt ned de siste årene innenfor HMS, både av oss i Skanska, men også i hele bransjen. Vi ser resultatene av det gode arbeidet, og sikkerheten på norske bygge- og anleggsplasser har aldri vært bedre enn den er i dag.  Samtidig er det fortsatt alt for mange som blir skadet og syke av å jobbe på våre prosjekter. Det kan vi rett og slett ikke akseptere. Alle må bidra inn i dette arbeidet og vi må være villige til å lære av hverandre. Bransjen har et felles ansvar for å sørge for at alle kommer hjem hele og friske hver eneste dag, sier konsernsjef i Skanska Norge, Ståle Rød.

Kom hjem hel

Økt risikoforståelse og evnen til å håndtere risiko er avgjørende hvis alle skal komme hjem hele etter at arbeidsdagen er over.

- Vi må bli flinkere til å håndtere risiko i alle faser av et prosjekt gjennom forbedring av prosesser og verktøy. Vi må øke forståelsen vår for risikoen vi utsettes for, både når det gjelder sikkerhet og helse. God planlegging, med fokus på rutiner, systemer og prosedyrer er avgjørende. Når vi kombinerer dette med en sterk HMS-kultur tar vi ytterligere steg mot målet vårt om null skader og ulykker, sier HMS-direktør i Skanska, Peer Christian Anderssen.

Komplisert og hektisk

Arbeidshverdagen på et typisk byggeprosjekt er komplisert og hektisk. Det kan til enhver tid være flere hundre personer fra en rekke ulike selskaper som utfører risikofylt arbeid.

Skanska er en pådriver for seriøsitet i byggenæringen og i år skal Sikkerhetsuka også rette fokus mot dette temaet.

- Vi har nulltoleranse for arbeidsmarkedskriminalitet på våre bygge- og anleggsplasser, og vi skal benytte samarbeidspartnere og leverandører som driver virksomheten på en bærekraftig og seriøs måte. Dette bidrar også til å øke sikkerheten og ivareta helsen til alle som jobber i bygg- og anleggsbransjen, skriver selskapet i en pressemelding. 

- Våre egne ansatte, UE-er, innleide, byggherrer og myndighetene må gå sammen om å tenke HMS i alt vi gjør. Skal vi nå målet vårt om null skader og ulykker på våre prosjekter, må alle bidra. Vi har alle et ansvar for å sikre at alle kommer hele hjem, avsluttes meldingen med.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS