Prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging (t.v.) og konserndirektør Anlegg i Skanska Norge, Steinar Myhre signerte kontrakten til nær en milliard kroner.
Prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging (t.v.) og konserndirektør Anlegg i Skanska Norge, Steinar Myhre signerte kontrakten til nær en milliard kroner.

Skanska skal bygge tunnel under Haukeland sykehus

Kontrakten har en verdi på ca. 982 millioner kroner.

Publisert

Skanska har signert kontrakt med Hordaland fylkeskommune ved Bybanen Utbygging om bygging av parsell D12 Fløen – Kronstad. Kontrakten har en verdi på ca. 982 millioner kroner og inngår i ordrereserven for andre kvartal.

Parsellen Skanska skal bygge er en del av Byggetrinn 4 av Bybane-prosjektet i Bergen som strekker seg fra Fyllingsdalen til sentrum av Bergen.

Parsellen mellom Fløen og Kronstad er kanskje den mest komplekse entreprisen i Bybane-utbyggingen og innbefatter bygging av en 1200 meter lang fjelltunnel under Haukeland sykehus, stasjonshall og sjakter i fjell og ferdigstilling av sjøfylling i Store Lungegårdsvann.

Riving og betongarbeider

Prosjektet har også en betydelig andel arbeider med omlegging og etablering av ny infrastruktur, rivearbeider av både bygninger og konstruksjoner og bygging av flere nye store betongkonstruksjoner.

- Vi er veldig glade for å få være med å bidra til å gjøre Bergen til både en hyggeligere by å bo i og raskere by å ferdes i. Vår visjon er å bygge for et bedre samfunn og dette prosjektet bidrar til at vi oppfyller vår visjon. Dette er den femte kontrakten vi har på Bybanen. Det er et komplekst og sammensatt prosjekt som gjør at vi får utnytte bredden i kompetansen vi besitter, sier Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for anlegg i Skanska Norge.

Biodrivstoff og lavkarbon-betong

Prosjektet har høye ambisjoner på bærekraft og vil gjennomføre en rekke tiltak for å redusere klimagassutslipp, deriblant biodrivstoff, elektriske maskiner og lavkarbon-betong.

Prosjektet blir sertifisert i henhold til Ceequal nivå Very Good. Ceequal er en global sertifiseringsordning for bærekraft i anleggsprosjekter.

Byggestart blir i juni 2019 og prosjektet skal være overlevert til byggherren i februar 2022.