Et fornøyd gjeng etter prøvekjøring på Volvo Customer Center. På bakken fra venstre: Knut Sollesnes (Volvo), Ketil Johansen, Håvard Bleken, Odin Kolpus Arvola, Rune Andrè Heitmann, Kasper Heldal Bjelland, Thomas Tollhaug og Odd Arne M SjøbergPå maskinen fra venstre: Bente Kvia Espedal, Sandra Dervola, Astrid Åbergsjord, Joakim Eikeskog og Jonas Finn Rasmussen.

«Bestemannstur» 2019, med Volvo Maskin

Fikk prøve Volvo EC750EL gravemaskin.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Tradisjonen tro inviterte også i år Volvo Maskin beste elev på VG2 anleggsteknikk og beste elev på VG2 arbeidsmaskiner, fra landslinjeskolene, på tur.

Reisemålene er som tidligere, Arvika med  hjullasterfabrikken, og Eskilstuna med munktellmuseet og Volvo Customer Center.

I år var det ikke representanter fra Os vgs, pga av kollisjon med eksamen. Men de fem øvrige skolen stilte med to elever hver.

Bestemann og bestekvinne

Begrepet «bestemann» begynner kanskje å bli lite dekkende. I år var nemlig tre av «bestemennene» jenter. Det er det største antallet så langt.

Spent gjeng ved ankomst Volvo Customer Center i Eskilstuna.

Turen føyer seg inn i en årelang tradisjon, der Volvo Maskin AS vil hedre elever som har utmerket seg særlig positivt i siste skoleår.

Johan Theofron Munktell i godt selskap.

Karakterer og fravær er selvfølgelig viktige elementer i utvelgelsen, men her må elevene ha full pakke for å nå fram. Egenskaper som ansvarsbevissthet, samarbeid, initiativ og faglig utvikling, veier vel så tungt. Så kortversjonen er at dette må være drømmelærlingene for bransjen.

Elevene ble ledsaget av Knut Sollesnes fra Volvo Maskin, som var vertskap for turen, samt Ketil Johansen fra Fauske vgs og landslinjekoordinator Odd Arne Meyer Sjøberg.

Monteringslinjene på fabrikken

Etter å ha samlet de fleste elevene på Gardermoen, gikk turen til Arvika og Volvos hjullasterfabrikk.

Der fikk elevene gå helt inn på monteringslinjene så de kunne se på hvordan de enkelte delene ble satt sammen.

- Det var utrolig å se på flyten, og hvordan de enkelte elementene til slutt ender opp som en komplett hjullaster. Vi la særlig merke til roen som preget de som monterte maskinene. Det vistes tydelig at Volvo både hadde en god plan for produksjonen og et bevisst fokus på HMS. Noe som bidrar til god kvalitet på produktene og arbeidsmiljøet, samt god økonomi, sier Odd Arne Meyer Sjøberg som er landslinjekoordinator anleggsfag.

Etter Arvika fortsatte videre til Eskilstuna for overnatting på hotell Bolinder. Og dagen ble avsluttet med middag på Papas Tapas.

Maskinprøving og «harryhandel»

Dag to startet med tur til Volvo Customer Center. På grunn av Bauma arrangeres ikke Volvo Days i år, men nordmennene og -kvinnene fikk likevel med seg et lite maskinshow.

Det ble vist maskiner og lastebiler, med fokus på de siste nyvinninger og forbedringer. Rosinen etterpå, var prøving av maskiner.

Det å sitte bak spakene på en 750 graver, var ikke hverdagskost for noen av deltagerne. Så det var en fornøyd gjeng som samlet seg til lunch på Customer Center, før de ble kjørt ned til omvisning på Munktellmuseet i Eskilstuna.

Etter en lang og innholdsrik dag, var det nok mange inntrykk som skulle fordøyes. Det var i hvert fall veldig stille på bussen tilbake til Karlstad for siste overnatting.

- Etter frokost på hotellet, dro vi til Charlottenberg, som er obligatorisk stoppested, for en kort «harrystopp» på veien tilbake til Gardermoen. Det var en fornøyd gjeng som takket for seg før de gikk til innsjekk og siste etappe hjem, sier Sjøberg.

Han påpeker at skolene er veldig glade for dette initiativet fra Volvo Maskin.

- Dette er et viktig bidrag i forhold til rekruttering til bransjen, sier han.

Disse var med på turen:

Skole

ARA/AT

Navn

Kirkenes

ARA

Odin Kolpus Arvola

Kirkenes

AT

Sandra Dervola

Fauske

ARA

Astrid Åbergsjord

Fauske

AT

Rune Andrè Heitmann

Solør

ARA

Thomas Tollhaug

Solør

AT

 Bleken, Håvard

Øksnevad

ARA

 Joakim Eikeskog

Øksnevad

AT

 Bente Kvia Espedal

Sam Eyde

ARA

Jonas Finn Rasmussen

Sam Eyde

AT

Kasper Heldal Bjelland

Fauske

Ledsager

Ketil Johansen

Sam Eyde

Ledsager

Odd Arne Meyer Sjøberg

Volvo Maskin

Vert

Knut Sollesnes

 

 

 

Powered by Labrador CMS