Sju maskiner, de fleste av dem tilhørende Ekspert Maskinutleie, ble funnet i denne varebilen i Sverige.
Sju maskiner, de fleste av dem tilhørende Ekspert Maskinutleie, ble funnet i denne varebilen i Sverige.

Fant varebil fullastet med stjålne maskiner

I en varebil på en parkeringsplass i Ljungskile i Sverige står sju stjålne maskiner – sporingsenheten i den ene leder politiet rett til bilen.

Publisert

I starten av juli 2019 ringte Ole Kristian Gullerud fra Ekspert Maskinutleie til GSGroups søksteam meldte fra om tyveri av en vibroplate til 100.000 kroner. To maskiner var stjålet, en av dem hadde GPS-sporing.

- Vi satte da i gang en søksoperasjon, forteller administrerende direktør Espen Virik Ranvik i GSGroup på selskapets nettside.

GSGroup er en europeisk leverandør av systemer og tjenester for mobile datafangstløsninger, og har siden starten av 90-tallet utviklet sporing- og gjenfinningssystemer.

- Tyveri av maskiner og utstyr er blitt et økende problem. Anleggsmaskiner er ofte svært kostbare og har betydelig mer teknologi i seg enn sine forgjengere. Det gjør dem til populære objekter å stjele for tyvene, noe vi ser i våre søks- og sporingslogger, sier Ranvik.

Fant flere enn de to

Anleggsmaskinene som først ble meldt stjålet i Norge, ble raskt kjørt over grensen til Sverige, men det er uklart hvor maskinene skulle kjøres videre. Gullerud i Ekspert Maskinutleie sier hendelsen på ingen måte er unik.

- Det er ikke første gang vi opplever tyveri av maskiner og utstyr. Det er utrolig kjedelig og ikke minst ressurskrevende å søke etter utstyr og maskiner, sier han.

Søketeamet, partnere og politiet i Sverige ble koblet inn, og et halvt døgn etter at maskinene ble stjålet, åpnet politiet opp dørene på en hvit varebil som stod parkert på en parkeringsplass i Ljungskile i Sverige. I bagasjerommet lå begge de to stjålne maskinene, samt fem til. Senere skulle det vise seg at de fleste stammet fra Ekspert Maskinutleie, selv om tyvene hadde gjort sitt beste for å fjerne identifikasjonsnumrene på maskinene.

- Vil tjene raske penger ved å stjele

- Vi er glade for at maskinene ble funnet. Det er snakk om verdier på rundt en halv million kroner, som er en betydelig sum. Helst skulle vi vært saken foruten, men noen er ute etter å tjene raske penger ved å stjele fra andre, selge det videre, eller bruke utstyret selv, sier Gullerud.

Espen Virik Ranvik i GSGroup berømmer alle som deltok i operasjonen.

- Sju maskiner som til sammen har en verdi på rundt en halv million kroner er selvfølgelig av stor betydning for kunden, og det er gledelig at de får tilbake sine maskiner og utstyr, sier han.

Ekspert Maskinutleie AS har i dag 47 ansatte, fordelt på seks avdelinger: Langhus, Asker/Bærum, Drammen, Romerike, Ringerike og Innlandet. Kundene er små, mellomstore og store entreprenører, anleggsgartnere, samt statlige og kommunale virksomheter, og selskapet har god lønnsomhet. Operasjonssjef i Ekspert Maskinutleie, Arvid Vegge, roser GSGroup for innsatsen i søket etter firmaets stjålne maskiner.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS