Arbeidet med ny demning er kommet godt i gang. Den eksisterende demningen skal rives når den nye står ferdig.

YIT Anlegg bygger demning og tappetunnel

YIT Anlegg har inngått avtale med E-CO Energi AS om å bygge ny Dam Mjåvatn i Ål i Hallingdal.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Mjåvatn ble regulert som en del av Hol I-utbyggingen på slutten av 1940-tallet. Oppdraget innebærer bygging av ny demning i betong nedenfor eksisterende demning som senere skal fjernes. I tillegg til den nye demningen, skal YIT bygge en tappetunnel.

Den nye demningen blir ca. 100 meter lang og 11 meter på det høyeste. I forbindelse med byggingen vil det gå med ca. 4000 kubikkmeter betong og 100 tonn armeringsjern. Videre skal det sprenges ut ca. 500 meter med tunnel.

Arbeidene YIT skal utføre, vil pågå i perioden sommeren 2019 til høsten 2020 og på det meste vil YIT ha ca. 20 mann i sving på anlegget. Hele anlegget skal stå ferdig sommeren 2021.

- Vannkraft-anlegg er et hovedsatsingsområde for YIT Anlegg. Vi har tung kompetanse innen både tunnel og betong, og denne kompetansen får vi utnyttet til fulle på vannkraft-prosjekter. Dam Mjåvatn blir det fjerde vannkraft-prosjektet YIT har til utførelse. De øvrige er Jølstra kraftverk, Løkjelsvatn kraftverk og Dam Kuli, sier direktør Anlegg Stian Andreassen.

E-CO Energi er Norges nest største kraftprodusent, med en årlig produksjon på ca. 13 TWh, og er 100 prosent eid av Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS