BlastManager AS utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid.
BlastManager AS utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid.

Infobric kjøper BlastManager AS

Ca. 1000 bergsprengere bruker BlastManagers digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid i dag.

Publisert

Gjennom oppkjøp av det norske IT-selskapet BlastManager AS styrker Infobric sin posisjon som digitaliseringspartner for anleggs- og byggebransjens aktører ytterligere og tilfører konsernet spesialistkompetanse innen IT-løsninger for sikre og effektive sprengningsarbeider.

IT-selskapet fra Småland har vokst godt organisk de siste årene og gjorde sitt første oppkjøp i 2019, av det Norges-baserte selskapet Templus AS. Med BlastManager styrker Infobric posisjonen sin som leverandør for entreprenørselskaper.

- Vi er veldig stolte av dette oppkjøpet. BlastManager har et fantastisk produkt, sterke kunderelasjoner og har sterk spesialistkompetanse innen utvikling av IT-løsninger for sprengningsbransjen. Oppkjøpet passer inn i Infobrics vekststrategi, der vi ser store muligheter for synergieffekter og et sterkt tilbud i samarbeid med BlastManager på flere av de eksisterende markedene våre i Norden, sier Dan Friberg, administrerende direktør hos Infobric.

1000 bergsprengere

BlastManager AS ble grunnlagt i 2006 i Kristiansand og utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid. Selskapet opplyser å være markedsledende innen sin nisje i Norge, og det er ca. 1000 bergsprengere som bruker systemet i dag.

BlastManager-teamet er godt fornøyde med å ha blitt kjøpt opp av Infobric. Fra venstre: Jarle Reger, Martin Ryde og Tomas Skøie.
BlastManager-teamet er godt fornøyde med å ha blitt kjøpt opp av Infobric. Fra venstre: Jarle Reger, Martin Ryde og Tomas Skøie.

Med det skybaserte systemet BlastManager blir det mulig for sprengningsentreprenøren å oppfylle krav fra myndigheter og bestillere på en sikker, enkel og kostnadseffektiv måte.

Det er blant annet funksjoner for å designe salver, simulere detoneringsprosessen, beregne vibrasjoner og kommunisere med nærliggende beboere og aktører i prosjektet.

100% elektronisk transportdokument

Sprengningsarbeid har høye krav til analyse, dokumentasjon og koordinering, der man i stor grad fortsatt bruker papir og blyant. Derfor finnes det store muligheter for å øke sikkerheten og effektiviteten i bransjen ved hjelp av verktøy og smart teknologi, skriver Infobric i en pressemelding i forbindelse med kjøpet.

- Det er veldig spennende å ta del i Infobric-familien, og vi ser frem til å styrke programmet enda mer for å sikre våre kunder, og ikke minst nye kunder, et enda bedre system. Vi hjelper alle som jobber med sprengning med både planlegning og rapportering av arbeidet. I tillegg er vi svært stolte av å blant annet å ha laget en egen lager-app med full kontroll på forbruk av tennmidler og sprengstoff. Vi er først i Norge med å kunne tilby våre kunder mulighet til å kjøre 100% elektronisk transportdokument, sier Martin Ryde, daglig leder i BlastManager AS, i meldingen.

Infobric har kjøpt 100% av aksjene i BlastManager AS og den formelle overtakelsen skjer i august 2019.