Fra venstre: Trond Kjempekjenn (administrerende direktør Eikmaskin), Jon Magne Sæther (senterleder Eiksenteret Midt-Norge og kjederådsleder),Mats Zuccarello ogKristine Lind (daglig leder Zuccarellostiftelsen).

Zuccarellostiftelsen og Eiksenteret inngår samarbeid

Dette er første gang vi i Eiksenteret inngår en nasjonal samarbeidsavtale, sier Jon Magne Sæter, formann i styret i Eik kjedeforening.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Våre sentere har lokalt støttet alt fra skianlegg til fotballbaner gjennom en årrekke, og vi diskuterte hvordan vi kunne være tydelige på at kjeden tar et samfunnsansvar, sier han videre.

Konklusjonen ble at kjeden gir Zuccarellostiftelsen 300.000 kroner til arbeid med barn og unge i Norge.

Eiksenteret består av 47 lokasjoner som selger traktorer, traktorredskaper, høstemaskiner og småmaskiner.

- Administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin spilte inn Zuccarellostiftelsen som en mulig samarbeidspartner. Vi så at formålet med stiftelsen og det stiftelsen jobber for, at alle skal ha en lik mulighet til å delta på forskjellige aktiviteter, er sammenfallende med de gode holdningene Eik-kjeden står for. Zuccarellostiftelsen er en partner med gode verdier og som jobber for gode formål, sier Sæter.

- Vi har ikke vært så veldig synlige utenfor landbruksbransjen og snakker ikke så høyt om det vi driver med. Men vi fikk en samstemt tilbakemelding fra kjeden på at samarbeidet med Zuccarellostiftelsen  passer oss veldig bra. Mange av våre ansatte er med i idrettslag og vi  føler oss hjemme i formålet til stiftelsen. Vi ønsker også å jobbe med lokale aktiviteter som støtter stiftelsen, i tillegg til pengestøtten vi gir som kjede, understreker han.

Fellesskap

- Alle barn i Norge skal få drive med idrett. Det er en utfordring at noen barn havner på sidelinjen. Det mener jeg burde være umulig i et så rikt land som Norge, sier Mats Zuccarello.

Han etablerte stiftelsen i februar 2016, med mål om at ingen barn i Norge skulle havne på sidelinjen.

- Idrett handler om vennskap og tilhørighet, men jeg mener også at du får en ekstra oppdragelse som er med å forberede deg på livet som kommer. Idretten er på en måte som et ekstra sett med foreldre. Du lærer mye om hvordan å fungere sammen med andre og hvilken betydning man selv har i et fellesskap. Og det viktigste av alt er at man skal ha det gøy, understreker han.

Har støttet 1500 barn

I dag finnes det vesentlige barrierer som hindrer barn i å drive med idrett, som familiens ressurser, bosted, nedsatt funksjonsevne, for å nevne noen.

Siden 2016 har Zuccarellostiftelsen støttet 1500 barn over hele landet i idretter som hockey, fotball, håndball, undervannsrugby, trialsykling, motocross, svømming og turn for å nevne noen.

- Samarbeidet med Eiksenteret er viktig på flere plan - først og fremst gjør det oss i stand til å vokse slik at enda flere barn og unge i Norge får drive med idrett. Men det øker også kjennskapen til Zuccarellostiftelsen i Norge, slik at vi kan nå ut til flere og at flere blir klar over problemstillingen, sier daglig leder i Zuccarellostiftelsen, Kristine Lind.

- Med støtten fra Eik-kjeden kan vi støtte enda flere barn og unge inn i idretten. Det handler ikke om talentutvikling, men at barn skal få drive med idrett på et grunnleggende plan. Kvalitet er viktig i alt jeg gjør, både på og av isen. Eiksenteret leverer kvalitetsutstyr til landbruket, og det er viktig at bøndene har bra utstyr når de utfører en av de viktigste jobbene i Norge, sier Zuccarello.

Powered by Labrador CMS