Prosjektdirektør Roger Skoglie (t.v.), Bybanen Utbygging og regionssjef Henning Simonsen i NCC signerte kontrakten.
Prosjektdirektør Roger Skoglie (t.v.), Bybanen Utbygging og regionssjef Henning Simonsen i NCC signerte kontrakten.

NCC tildelt kontrakt på 800 mill. kroner

NCC Infrastructure har inngått avtale med Bybanen Utbygging i Bergen om bygging av entreprisen D14 Mindemyren.

Publisert

- NCC har levert en meget god og konkret beskrivelse av hvordan de skal gjennomføre prosjektet, og vi er trygge på at entreprenøren vil levere en merverdi på sentrale områder i prosjektet. Ett av disse vil være ivaretakelsen av Grønnere Bybaneutbygging, sier Roger Skoglie, Prosjektdirektør i Bybanen Utbygging.

- Vi er stolte og glade for å bli valgt som entreprenør til D 14 Mindemyren for Bybanen. Dette blir NCCs 11. prosjekt for Bybanen siden 2008, og vi ser frem til å jobbe tett med oppdragsgiveren også i dette prosjektet, sier Per Jonssen, divisjonsdirektør NCC Civil Norway.

Ceequal-sertifisering

 
 

Prosjektet D 14 Mindemyren går fra Kronstad i nord til Kristianborg i sør, og er totalt 1500 meter. Arbeidet vil blant annet bestå av omlegging av eksisterende infrastruktur, etablering av trasé for Bybanen, etablering av ny infrastruktur i bakken og nytt veianlegg langs banen, samt omlegging av vannveier.

Som en del av Grønnere Bybaneutbygging, har NCC gitt tilbud om Ceequal-sertifisering av prosjektet, og ambisjonen er sertifisering på nivå «very good». Prosjektet vil bli overlevert i andre kvartal, 2022.

- Vår organisasjon kjenner Bybanen Utbygging og prosjektene deres svært godt. Det har satt oss i stand til å beskrive fremdrift og håndtering av risikoområdene på en god måte, og samtidig tilby en konkurransedyktig pris, sier Henning Simonsen, regionssjef NCC Civil West, Norway.

Prosjektet ordreregistreres i forretningsområdet NCC Infrastructure i tredje kvartal, 2019.