- Dette gjør oss stolte internt samtidig som det er et konkurransefortrinn eksternt både i forhold til kunder og rekruttering, sier HMS-sjef Lars-Morten Rostad i Ramirent Norge.
- Dette gjør oss stolte internt samtidig som det er et konkurransefortrinn eksternt både i forhold til kunder og rekruttering, sier HMS-sjef Lars-Morten Rostad i Ramirent Norge.

Helt i toppen innen bærekraft

Ramirent Norge har blitt tildelt en prestisjefylt gullrangering i samfunnsansvar og bærekraft.  Utleieselskapet er registrert blant de topp tre beste prosentene i landet.

Publisert

Det var i juni 2019 at Ramirent Norge fikk en forespørsel fra Tine Meierier om å registrere og sertifisere selskapet i EcoVadis. Dette var en del av Tines arbeid med å kartlegge bærekraft og samfunnsansvar blant sine viktigste leverandører.  

Flere andre store, norske aktører som Telenor, DNB og Cirkle K. evaluerer sine leverandører ved hjelp av dette verktøyet.

Samfunnsansvar og bærekraft

EcoVadis går inn og analyserer hvordan selskapet driver forretning og hvordan de jobber med sine samarbeidspartnere og leverandører i forhold til blant annet miljøvennlige tiltak og innvirkning på lokalsamfunnet.

Ramirents EcoVadis-sertifikat for bærekraft og samfunnsansvar.
Ramirents EcoVadis-sertifikat for bærekraft og samfunnsansvar.

Selskapene rangeres ved hjelp av et analysesystem som evaluerer bedriftenes samfunnsansvar (CSR) basert på 21 kriterier fordelt på de fire områdene; miljø, rettferdige arbeidsforhold, etisk forretningspraksis og bærekraftig forsyningskjede.

Nå viser den ferske rapporten fra EcoVadis at Ramirent Norge er blant de selskapene som scorer aller høyest på dette området i sin bransje. Selskapet fikk klassifiseringen «Gold» er med dette blant topp tre prosent av over 200 selskaper som er revidert innenfor bransjen utleie av maskiner og utstyr, ifølge Ramirent. 

- Motivasjon til å bli bedre

- Dette gjør oss stolte internt samtidig som det er et konkurransefortrinn eksternt både i forhold til kunder og rekruttering. Og så gir det ikke minst ekstra motivasjon til å jobbe videre med å bli enda bedre på dette viktige området med fundamentale ting som etikk, bærekraft, miljø, samfunnsansvar og menneskerettigheter. Det handler om å vise dette i praksis og stille de samme kravene til våre egne underleverandører, sier HMS-sjef Lars-Morten Rostad i Ramirent Norge.

- Mye er jo veldig bra her, men vel så viktig for oss er at det finnes så mye godt stoff i dokumentasjonen som vil være et nyttig verktøy i vårt arbeid videre. Ramirent har nemlig satt oss nye høye mål både internt og for vår maskinpark for 2020,  vi er nå i posisjon til å sette gode forbedringsmål i forhold til bærekraftig vekst basert på de konkrete anbefalingene, sier HMS-sjefen.

Powered by Labrador CMS