Direktør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging (t.v.) og distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen.
Direktør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging (t.v.) og distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen.

Skal bygge underjordisk holdeplass

Bybanen Utbygging har tildelt Veidekke oppdraget å bygge Vestlands første underjordiske holdeplass mellom Haukeland og Haraldsplass sykehus i Bergen.

Publisert

Kontrakten er en hovedentreprise verdt 224 millioner kroner med opsjoner i tillegg.

- Det er svært gledelig med vår åttende kontrakt for Bybanen Utbygging, og at vi nå får være med på å bygge mer grønn infrastruktur på en bærekraftig måte. Haukeland holdeplass er en krevende, kompleks og multidisiplin-jobb som passer oss i Veidekke Bergen veldig bra. Å vinne denne kontrakten i disse covid-19-tider viser at vår strategi om å ha egne lokalt ansatte fagarbeidere og ingeniører er riktig og ønsket av våre kunder, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen.

30 meter under overflaten

Haukeland holdeplass.
Haukeland holdeplass.

Haukeland holdeplass bygges for å gjøre kollektivreisen attraktiv for de 7000 passasjerene som vil benytte den daglig. Prosjektet omfatter bygging av et romslig stasjonsområde 30 meter under bakken og underjordiske transportveier med heiser og rulletrapper som knytter holdeplassen til de to sykehusene i området.

De to Inngangene blir utformet som runde bygg av glass og stål både ved Haukeland Universitetssykehus og Haraldsplass Diakonale Sykehus.

Utomhusområdene blir knutepunkter for nærområdet med opparbeidede arealer.

42 meter høy betongkonstruksjon

Det er flere store betongkonstruksjoner i prosjektet, den største er 42 meter høy og består av over 4000 m³ betong som forankres til fjell.

I publikumsarealene blir det vektlagt estetikk og effektiv publikumstransport, god belysning og akustiske tiltak som absorberer støy. Veidekke ivaretar Bybanens målsetting om en grønnere bybaneutbygging ved å sertifisere prosjektet i henhold til Ceequal, et sertifiseringsverktøy for å fremme bærekraftige anleggsprosjekter.

Byggestart er planlagt i oktober og beregnet byggetid er to år.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS