Ford Transit Connect Active 2020.
Ford Transit Connect Active 2020.

Lanserer røffere Transit Connect Active

Fords mest solgte nyttekjøretøy i Norge det siste året, Ford Transit Connect, kommer også nå i en Active-versjon. Den nye varianten byr på røffere styling og mekanisk differensialbrems.

Publisert

- Våre Active-modeller er en suksess blant kunder som både skal ha god fremkommelighet og samtidig setter pris på en bil som ser enda tøffere ut. Nye Transit Connect Active har akkurat den samme kapasiteten og fleksibiliteten som dagens modell kan by på. Dette er en varebil som er svært godt egnet for det norske markedet, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

De første modellene er forventet levert i Norge mot slutten av året.

Bedre veigrep med Quaife Grip Control

Sammen med drivlinjespesialisten Quaife, har Ford utviklet en mekanisk differensialbrems. Quaife Grip Control er tilgjengelig på Transit Connect Active. Dette er et system som automatisk overfører dreiemoment - når det er dårlig grep - til hjulet med best grep. Det gjør at Transit Connect Active takler grusveier og andre utfordrende underlag bedre.

Kjøretøyets elektroniske stabilitetskontroll er rekalibrert for å jobbe enda bedre sammen med differensialbremsen. Ford har brukt den samme teknologien tidligere for å forbedre grep og kjøreegenskapene til Fords ST- og RS Performance-modeller. Systemet har ingen innvirkning på verken drivstofforbruk eller CO2-utslipp.

Nye Transit Connect Active blir levert med Fords 1,5 liters EcoBlue dieselmotor med 120 HK. Den kan fås både med en 8-trinns automatgirkasse eller en 6-trinns manuell girkasse. Quaife Grip Control er tilgjengelig på modellene med manuell girkasse.

Bakkeklaringen har også økt for Transit Connect Active, med 24 mm foran og 9 mm bak.

Beskyttelsesplater og utseende

Nye Transit Connect kommer med takrails som standard. Beskyttelsesplater foran og bak gir bilen et røft utseende. Den har 5-eikers 17 tommer aluminiumsfelger og en Activ-grill.

Beskyttelsesplater og lister over hjulbuer, langs siden og på speilhusene gir praktisk beskyttelse i en tøff arbeidshverdag.

Den kommer også med Active-logo og i to nye fargealternativ, Sedona Orange og Solar Silver.

I kupeen er det flere unike interiørdetaljer, inklusive delskinnseter med blå kontrastsømmer og et særegent Active-design.

Lastevolumet og lastekapasiteten

Transit Connect Active byr på akkurat den samme plassen som standardutgaven.

Lastvolumet er 2,9 eller 3,6 kubikkmeter, avhengig av om du velger kort eller lang akselavstand. Lastekapasiteten er 897 kg.

Førerassistanseteknologier

Active-modellen er utstyrt med Fords mange førerassistanseteknologier.

Disse inkluderer blant annet intelligent hastighetsbegrenser med trafikkskiltgjenkjenning, kollisjonsvarslingssystem med aktiv bremsing, sidevindstabilisator og en aktiv parkeringsassistent som hjelper til med både lukeparkering og vertikalparkering.

Forrige måned lanserte Ford også Transit Custom i en Active-versjon.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS