MINIGRAVERNE: Tre nye modeller i R-serien er nå lansert.

Bobcats største lansering

KLINTE TIL: Bobcat har holdt kortene tett til brystet selv om det har i lengre tid har gått rykter om at store ting var på gang.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Onsdag 21. oktober ble nyhetssekken åpnet av selskapets Gustavo Otero, president i Doosan Bobcat EMEA, og som direkte resultat av covid-19 skjedde dette på nett. I tur og orden kom det nylanseringer i fleng.

I alt omfatter Bobcat-lanseringene i denne omgang 48 nye produkter innen 12 forskjellige maskin- og produktkategorier, hvilket er den største lanseringen fra Bobcat noensinne, og disse er:

Ny R-serie med kompaktlastere på hjul og belter.

HJULLASTER: Bobcat lanserer to modeller på 4,5 og 4,8 tonn.

Ny R-serie for 5-6 tonns minigravemaskiner.

Ny serie kompakte hjullastere og rammestyrte hjullastere.

Ny serie av kompakteringsutstyr skreddersydd for Bobcat-programmet.

- I løpet av 60 år har Bobcat skapt en globalt industri av kompaktutstyr, og selskapet har forandret seg etter hvordan verden fungerer. Det var da, neste fase er nå, sa Otero, og lanserte begrepet «Next is Now».

RAMMESTYRT: To rammestyrte modeller på 1,7 og 1,9 tonn kommer.

Nå vil Bobcat utvikle og skape produkter for morgendagen, og det gjør vi ved å presentere nylanseringene gjennom den største virtuelle lanseringen noensinne i Europa, sa han.

Hjullastere

Bobcat går altså inn i hjullastermarkedet med lanseringen av både kompakte og rammestyrte maskiner.

For kompakte hjullastere lanseres det to maskiner, L65 (4,5 tonn) og L85 (4,8 tonn), designet og bygges ved fabrikken i Dobris i Tsjekkia.

Den minste har skuffekapasitet på 0,6-1 m³, tippvekt på 2,6 tonn og er utstyrt med en Bobcat-motor (Steg V) på 55 hk. Den litt større modellen L85 kan benytte skuffe på 0,8-1,2 m³, har tippvekt på 3,1 tonn og kommer med Bobcat-motor (Steg V) på 68 hk. Begge maskinene har maks hastighet på 30 km/t.

KOMPAKTERINGSUTSTYR: Bobcat har i samarbeid med Ammann lansert et omfattende program innen kompakteringsutstyr.

Bobcat lanserte også to rammestyrte modeller, L23 og L28 som er designet og bygges ved fabrikken i Bismarck i North Dakota, USA. Denne er spesielt utviklet for smidighet og lavt marktrykk, typisk for anleggsgartnervirksomhet. L23 (1,7 tonn) har skuffekapasitet på 0,2-0,4 m³ og tippvekt på 1,3 tonn, mens L28 (1,9 tonn) er tilpasset for skuffer på 0,3-0,5 m³ og har tippvekt på 1,4 tonn.

Begge maskinene har 25 hk motor og maks hastighet på 13 km/t. L28 kan også leveres med forlenget aggregat og med ekstra motvekter. Maskinene lanseres kommersielt tidlig i 2021, opplyser Bobcat.

Anleggsgruppen AS har agenturet på Bobcat anleggsmaskiner i Norge (ikke teleskoptrucker som Scanlift Maskin AS har).

Minigravere viktig i Norge

En produktserie som hilses spesielt velkommen hos den norske forhandleren Anleggsgruppen AS, er R-serien av 5-6 tonns minigravere med Steg V-motorer. De har fått betegnelsene E50z, E55z og E60. De er klare for markedet i 2021, men kan bestilles allerede nå.

Tallene i modellbetegnelsene angir vekten på maskinene, og utviklingsarbeidet har gått i tett dialog med kundene, påpeker produktdirektør Robert Husar. Stylingen indikerer en robust og dynamisk maskin.

Maskinene har fått lavere støynivåer, bedre komfort, nye kontrollspaker, nytt display og fremfor alt enklere servicetilgang.

Nye E60 er selve flaggskipet i serien med kraftig motor på 41 kW (55 hk), et bakstussoverheng på kun 280 mm, og maskinen er enkel å komme til med på trange områder. Vekten er 5685 kg, høyden 2566 mm og den har en pumpekapasitet på 138 l/min. Maks gravedybde er på 3981 mm og maks rekkevidde oppgis til 6256 mm.

Nyhetene øker dermed antallet R-seriemaskiner for Bobcat. De første, 2-4 tonnsklassen, ble lansert i 2018.

KOMPAKTLASTER: Også kompaktlaster-programmet har fått fornyelser.

Kompakteringsutstyr

Bobcats kompaktlastere og minigravere er inne på en rekke arbeidsområder og markeder. Nå er det derfor gjort et løft for å tilby et bredt utstyrsprogram, lansert som Bobcat lette kompakteringsrange.

Dette omfatter slaghammere, vibroplater, reverserende vibroplater, hydrostatiske vibroplater, håndopererte kompaktorer, grøftevalser og tandemvalser. Totalt 37 modeller vil man finne innen dette programmet, og produktene er utviklet i samarbeid med Amman Group.

At Anleggsgruppen også representerer Amman i Norge, vil avgjort være en fordel med tanke på totalleveranse.

Powered by Labrador CMS