Ankerløkken Equipment AS har fra 1. desember 2020 agenturet på Unic minikraner i Norge.

- Flere har ønsket dette i lang tid

Ankerløkken Equipment AS er fra 1. desember 2020 importør og forhandler av Unic minikraner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Etter nesten 40 års samarbeid knyttes båndene enda sterkere mellom Ankerløkken og Furukawa. Den norske bedriften er fra før importør av slaghammere fra det japanske konsernet. Nå er Unic minikraner fra Furukawa lagt til i porteføljen.

- En del av våre kunder har ønsket oss som forhandler av Unic i lang tid, sier styreformann Ole Andreas Aaserud som har arbeidet mot dette målet i flere år, og intensiverte dette arbeidet fra august 2020 til avtalen nylig ble signert.

- Vi er glade for at vi har lykkes i dette, sier daglig leder Morten Paulsen.

De minste modellene er så små at de kan kjøres gjennom en standard døråpning.

De minste Unic-modellene er så små at de får plass gjennom en standard døråpning. Det kompakte designet går imidlertid ikke på bekostning av løftekapasiteten – selv den minste kranen kan løfte opp til ett tonn, mens den største modellen løfter opp til ti tonn.

Unic-kranene kan leveres både med forbrenningsmotorer og elektrisk drift. Maksimal løftehøyde varierer også for de ulike modellene, fra 5,6 meter for den minste kranen til over 30 meter for den største modellen.

Samtidig som kranene er særdeles kompakte når de er i bevegelse, gir de utslagbare «edderkoppbena» stabilitet. Dette er også grunnen til at kranene går under navnet Spider Cranes.

Unic-minikranene kommer med elektrisk drift og med forbrenningsmotor. Med hjuldrift og beltedrift.

Ankerløkken har lokaler på Bjørnerud industriområde rett sør for Ryen i Oslo. Her har selskapet kontorer, lager og verksted på 800 kvm. Ankerløkken er en velkjent leverandør i anleggsbransjen etter over 90 års drift.

Produktene som allerede finnes i porteføljen er FRD Furukawa hydrauliske slaghammere og demoleringsutstyr, ExcaDrill bortårn, støvdempingsutstyr fra Duztech, samt utstyr fra Simex, Gomaco, Dynaset, Auger Torque og Cangini. Ankerløkken har forhandlere på Vestlandet og i Nord-Norge, samt et landsdekkende serviceapparat for produktene.

PS: Ank Cranes AS er fra tidligere forhandlere av Unic i Norge. Ankerløkken skal rette fokus mot eksisterende og nye «Rock Drill»-kunder, samt utleieselskapene.

Powered by Labrador CMS