Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF, er fornøyd med Frps innsats for å gjøre veibudsjettet bedre, men etterlyser mer av regjeringen.

- Frp har gjort et dårlig veibudsjett bedre

Det sier Julie Brodtkorb, adm. direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF). Samtidig etterlyser hun fortsatt at 1,5 milliarder kroner som er kuttet i riksveiinvesteringer blir reversert

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Regjeringen og Fremskrittspartiet er kommet til enighet om statsbudsjett 2021. Dette betyr 500 millioner kroner mer til vedlikehold, skriver MEF i en nyhetsmelding.

De ekstra kronene skal gå til en lang rekke enkeltprosjekter i samferdselssektoren og til mer rassikring. Dette gir sårt tiltrengte jobber til en relativt presset anleggsbransje.

- Siv Jensen har gjort en ærlig innsats for å sikre mer jobb for entreprenørene. Frp har gjort et dårlig veibudsjett bedre. Dette kan redde mange distriktsarbeidsplasser for norske arbeidsfolk, sier Brodtkorb.

For første gang under Solberg-regjeringen foreslo regjeringen å kutte i veibudsjettene. Samtidig er Norge i en pandemi som er ødeleggende for entreprenørene. MEF etterlyser fortsatt at 1,5 milliarder kroner som er kuttet i riksveiinvesteringer blir reversert.

- Det er oppskriften på å sende folk i anleggsbransjen på Nav, istedenfor å bygge vei. Det MEF var ekstremt tydelige på ved alle korsveier, er at nå trenger bransjen ansvarlige politikere som tenker på norske arbeidsfolk, står det i en nyhetsmelding fra MEF.

- Alle offentlige byggherrer, inkludert kommuner og fylker, må kjenne sin besøkelsestid gjennom vinteren. Arbeidsplasser i absolutt alle valgdistrikt er avhengige av at gryteklare prosjekter lyses ut i markedet. Det er økende ledig kapasitet, og mange ordrebøker som er tomme. Jeg forventer at regjeringen har en tiltaksliste dersom veksten i norsk økonomi trenger enda mer hjelp. Vi etterlyser reversering av kuttet i riksveiinvesteringer og mer vedlikehold av infrastruktur må stå øverst på listen, sier Brodtkorb.

Arbeidsledigheten er på et høyt nivå til Norge å være, 5,2%, og investeringer i privat sektor faller ifølge MEF. MEF-medlemmer ser en negativ markedssituasjon 6 måneder frem i tid.

Powered by Labrador CMS