Engcon gjør endringer på redskapsfestet til tiltrotatoren.
Engcon gjør endringer på redskapsfestet til tiltrotatoren.

Engcon: - Lanserer smartere redskapsfeste

Tiltrotator-produsenten Engcon lanserer flere funksjoner på tiltrotator-redskapsfestet som tidligere var tilpasset for avtagbar gripekassett og feievals.

Publisert

Engcon fjerner nesten alle slangene i festet under tiltrotatoren, og kommer i stedet med et enkelt modulsystem. Den slangeløse konstruksjonen reduserer slitasjen og vedlikeholdsbehovet, samt øker levetiden og fleksibiliteten. Dette gjør det enklere både for kunden, forhandleren og servicepartneren, skriver Engcon i en pressemelding.

Det nye redskapsfestet er modulært og har bare to slanger til låsesylinderen. Med dette blir det enklere å montere Engcons automatiske hurtigkoblingssystem EC-Oil i det nedre festet, da hydraulikkblokken festes direkte i en fordelingsblokk uten slanger.

Det nye designet gjør det også enklere å installere og ettermontere hydrauliske ekstrauttak til Engcons avtagbare redskaper, slik som gripekassetten (GRD), feievalsen (SWD) eller andre fremtidige redskaper fra Engcon.

– Med det nye modulsystemet blir det enklere å vedlikeholde, supplere og bytte ut komponenter i festet. Man slipper å håndtere alle slangene som ellers er ganske krevende å skifte ut i et trangt redskapsfeste, sier utviklingssjef Fredrik Jonsson hos Engcon.

Nyhet

Den nye modulære og slangeløse konstruksjonen innebærer også en oppgradering av svivelen, som får større kanaler og dermed økt hydraulikkstrøm. En populær funksjon for de som trenger oljekapasitet for å drive kantklippere eller lignende redskaper, er at man nå kan velge å «direktemate» et av ekstrauttakene uten å måtte gå via ventiler som tidligere.

– Fordi man kan få både det automatiske hurtigkoblingssystemet samt manuelle ekstrauttak i det samme festet, kan kundene nå velge å bruke de eksisterende hydrauliske redskapene med EC-Oil eller manuelle koblinger, sier Fredrik Jonsson, og fortsetter:

– Det unike med systemet vårt er at kunden kan begynne med en «enkel» løsning og så bygge videre på denne etter hvert som det oppstår behov for nye redskaper i nye oppdrag. Det blir også svært lett for forhandleren å lagerføre et «basisprodukt» som enkelt bygges på etter kundens ønske, sier Fredrik Jonsson.

Engcons slangeløse redskapsfeste er tilgjengelig i alle markeder og er utviklet for EC209*, EC214, EC219, EC226 og EC233. Størrelsene EC206 og EC204 kommer snart. *Gjelder 45-feste

Powered by Labrador CMS