Dynapac  CS1400VI statisk trehjulsvals.

Foto: Dynapac
Dynapac CS1400VI statisk trehjulsvals. Foto: Dynapac

Ny statisk Dynapac-vals

Dynapac lanserer den statiske trehjulsvalsen CS1400VI, og den er 6. generasjon fra produsenten.

Publisert Sist oppdatert

CS står for et konsept med rammestyring, samme statiske linjelast på alle tromler og samme trommeldiameter. I en pressemelding skriver Dynapac at CS1400VI er enkel å betjene og den gir 2100 mm kompakteringsbredde uansett om man svinger eller kjører rett frem. Trommeldiameteren er lik på alle tre tromlene, og forhindrer at asfalten presser seg opp foran tromlen.

Sleidbart og dreibart

CS skal være tatt til et enda høyere nivå enn V-generasjonen ved bruk av samme førerplattform som på Dynapacs store vibrerende tandemvalser. Dette gir bedre ergonomi og oversikt for maskinføreren. Vanningssystemet er oppgradert til samme nivå, og det er også byttet til et 24-volts elektrisk system og elektronisk kjørekontroll.

Sete og styrekonsoll er fullt sleidbart og kan dreies 180 grader, inkludert elektronisk kjørekontroll og instrumentpanel med berøringsskjerm i farger. Plattformen er tilgjengelig i flere alternativer: Asymmetrisk førerhus - Asymmetrisk førerhus inkludert ACC, luksuriøst sete og DAB-radio - Symmetrisk førerhus tilbys på forespørsel - ROPS Platform.

Sprinklersystemet

Sprinklersystemet er også noe Dynapac trekker spesielt frem på den nye maskinen. Her finnes detaljer som: Helt beskyttede sprinklerrør. AWC, automatisk vannkontroll. Bryter for fullt vanntrykk. Sprinklertimer og vannstandsmåler. To sprinklerrør som er synlige fra operatørstolen. Sentral vanntankpåfylling på venstre og høyre side. «Dual Heavy Duty» sprinklerpumper. 3-trinns filtrering. Injeksjon for frostsikring.

Motoren (Steg V) kan kjøres i ECO-mode som holder både støynivå og drivstofforbruket lavt. Automatisk tomgang ved stillstand er også standard. Motoren er plassert mellom de fremre valsene og er lett tilgjengelig for kontroll på servicepunkter som motorolje og batteri. Videre er også drivstoffilteret lett tilgjengelig foran radiatoren.

Ballastsystemet er fleksibelt med variabel statisk linjelast, og kommer med: Fra 50 kg/cm til 59 kg/cm på tromlene foran, og fra 46 kg/cm til 58 kg/cm på trommelen bak.