SATSER: Jone Ølberg, forretningsutvikling og flåtestyring i Naboen Utleie AS, ved en elektrisk Manitou Oxygen 200 ATJe lift med 20 meters rekkevidde.
SATSER: Jone Ølberg, forretningsutvikling og flåtestyring i Naboen Utleie AS, ved en elektrisk Manitou Oxygen 200 ATJe lift med 20 meters rekkevidde.

85% av Naboens lifter er elektriske

NABOEN UTLEIE: - Vi kjøper alt elektrisk så lenge det finnes og er forsvarlig.

Publisert

Dette sier Jone Ølberg som leder forretningsutvikling og flåtestyring i Naboen Utleie AS. Som seg hør og bør var Naboen selvsagt på plass på MEFA 2022 i Stavanger, selskapet ble nemlig etablert i Stavanger og selv om det nå er en rekke avdelinger i landet, står Stavanger sterkt hos Naboen. Ølberg sier Naboen har markedsandel på 60% i Stavanger…

Store volumer

Ølberg viser oss Manitou Oxygen 200 ATJe-liften som Naboen faktisk var ført med å skaffe seg i Norge. I dag har utleieselskapet 20 slike elektriske maskiner i flåten sin, men det blir stadig flere. Selskapet har totalt 1750 lifter, og 85% av liftene er elektriske.

- For 2022/23 har vi bestilt 143 nye helelektriske lifter fra Manitou, mange av dem er Manitou Oxygen 200 ATJe. Totalt skal vi få levert 397 lifter (alle merker) i 2022 og 2023, og vi kjøper altså kun elektriske dersom det finnes og er økonomisk forsvarlig, sier Ølberg videre.

På de kommende 200 ATJe-liftene er det noen endringer sammenlignet med første generasjon. Blant annet kommer andre generasjon med 4-hjulsstyring og 360 graders sving. Løftehøyden er 20 meter som tidligere.

Under 10 tonn

Utleieselskapet har en strategi om at de skal være best på maskiner under 10 tonn. Det er i dette segmentet støtet legges inn, og det blir fort store volumer. Med rubb og stubb har Naboen 11.800 enheter i sin utleieflåte. Nå er det selvsagt ikke bare lifter i selskapet. Naboen har også 330 Kubota-maskiner i flåten, for eksempel.

Maskiner over 10 tonn kryssleier Naboen via samarbeidspartnere og andre utleieselskaper. Dette fungerer godt for selskapet, og Ølberg sier de i mange av tilfellene ikke er direkte konkurrenter med andre utleieselskapet på grunn av strategien og måten å drive selskapet på.

Powered by Labrador CMS