NYHET: Bjørn Eirik Arnesen og Elin Skau i ABS Maskin, med salgssjef Glenn Strand i Dynapac mellom seg, viser den letteste og tyngste maskinen i sitt nye Dynapac-agentur.

ABS Maskin i støtet

FRISK BRIS: Utvidet produktprogram med Dynapac-agenturet, nye Takeuchi gravemaskiner, årets salgstall frem til mai godt foran budsjett og det er flytteplaner til nytt anlegg. Jo, det var god stemning hos ABS Maskin på Vei og Anlegg.

Publisert

Avtalen med Dynapac ble signert få dager før Vei og Anlegg og omfatter salg av alt fra små elektriske vibroplater til valsetog på 25-28 tonn.

NORDOVER: Sigbjørn Hansen i Nord Maskinforretning AS viser nye Takeuchi TB290-2 på 8,4 tonn som skal til entreprenør X2 Maskin på Senja. Dette var et solid blikkfang på ABS-standen!

- Heldigvis hadde vi en stor stand på 430 m3 slik at Dynapac-programmet kunne inngå i «vårt elektriske» hjørne sammen med Takeuchi-gravere og Twaiters dumper, sier daglig leder Bjørn Eirik Arnesen i ABS Maskin. For oss ble årets utstilling meget spesiell.

- Hvorfor?

- For det første hadde vi med flere maskiner enn noen gang, men samtidig slapp vi å ta alle disse maskinene med tilbake til anlegget i Strandveien i Mjøndalen. Syv av ti maskiner var nemlig allerede solgt og skulle rett fra utstillingshallen til kunde. Dernest solgte vi fire maskiner på utstillingen, noe vi ikke har gjort tidligere. Vanligvis kommer kontraktene i etterkant. Videre var besøket på standen bedre enn noen gang, og dette skiller seg også ut fra tidligere erfaringer. Vanligvis er det våre faste kunder som kommer innom, men denne gang var det også en rekke «nye ansikter» å se, sier Arnesen.

ELDRIFT: Takeuchi TB20E på snaue to tonn er klar for serieproduksjon i Japan, og vises her av salgssjef Roy Haugen hos ABS Maskin.

Ny Takeuchi-graver

Japanske Takeuchi har vært noe tilbakeholden med selve lanseringen av sine elektrisk drevne minigravere, men denne gang kunne ABS Maskin presentere modellen TB20E på 1930 kg med litium-ion batteri på 27,7 kWt. Maskinen skal riktignok tilbake til fabrikken, men de to første i serieproduksjonen kommer om ikke lenge til Norge og Sverige. Takeuchi skiller ut sine el-maskiner ved å erstatte rødfargen med grått, noe som ble markert på standen.

Den andre spesielle Takeuchi-graveren som ble presentert på standen, var modellen TB290-2. Det er en 8,4-tonner som skulle til X2 Maskin på Senja. Maskinen var solgt av Sigbjørn Hansen i Nord Maskinforretning AS, ABS Maskin sin representant i Troms og Finnmark. Hanser påpeker at Nord Maskinforretning AS er totalleverandør av maskiner og utstyr for Troms og Finnmark.

Han påpeker at 8,4-tonneren på standen i Lillestrøm, må være av de mer påkostede 8-tonnerne som er levert i bransjen. Hansen ramser kjapt opp utstyr som Engcon-tilt med EC-Oil og gripekassett, ekstra led-lys på tak og hekken på maskinen, sotede ruter, Novatron X-Site 3D maskinstyring fra Hella Maskin og ekstra stikkesett fra Hella Maskin, blant annet.

Flytteplaner

Men tilbake til Mjøndalen og ABS Maskin.

- Innledningsvis nevnte du flytteplaner, Arnesen. Kan du utdype dette?

- Vi har fått tomt like ved Hokksund Flyplass, i Elektroveien 8 i Hokksund. Stedet ligger ikke langt fra nåværende anlegg i Strandliveien i Mjøndalen. Vi trenger mer plass og i Hokksund vil vi få et nytt og moderne anlegg, blant annet med en firedobling av verkstedkapasiteten. Planen ligger inne til godkjenning. Målet er å kunne starte opp byggingen i høst, og at det blir klart for innflytting høsten 2025, sier Bjørn Eirik Arnesen.

Powered by Labrador CMS