VALTRA: Traktoren Valtra har finske røtter og merket er idag en del av det gigantiske internasjonale konsernet AGCO.
VALTRA: Traktoren Valtra har finske røtter og merket er idag en del av det gigantiske internasjonale konsernet AGCO.

AGCO fikk pris fra president

AGCO har mottatt den årlige internasjonaliseringsprisen fra den finske presidenten i kategorien langsiktig internasjonal investor.

Publisert

Prisen deles ut hvert år som anerkjennelse av selskaper eller lokalsamfunn som lykkes internasjonalt.

- AGCOs vekst i Finland har vært en suksesshistorie, og vi er beæret over å bli anerkjent med denne utmerkede prisen, sier Eric Hansotia, styreformann, president og adm. direktør i AGCO.

2200 ansatte i Finland

AGCO sysselsetter mer enn 2200 personer i Finland. Siden oppkjøpet av Valtra og Sisu Diesel-motorvirksomheten i 2004 fra Kone Corporation, har AGCO kontinuerlig investert i forskning og utvikling, fasiliteter og folk på selskapets hovedanlegg i Linnavuori i Vest-Finland, Suolahti i Sentral-Finland sammen med AGCO Suomis lokale finske salgsorganisasjon. Bare i løpet av de siste fem årene har kapitalinvesteringene i AGCOs finske anlegg utgjort omtrent 170 millioner euro.

LAKKHALL: En ny lakkhall er bygget ved fabrikken i Finland.
LAKKHALL: En ny lakkhall er bygget ved fabrikken i Finland.

AGCO Power utvikler og produserer motorer, transmisjonskomponenter og aggregat som eksporteres til mer enn 30 land over hele Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Asia. I løpet av de siste 20 årene har AGCOs investeringer primært fokusert på produktutvikling og produksjonsoppgraderinger. Den nylig lanserte CORE-motorfamilien, som også kan kjøre på alternative drivstoff som biogass og hydrogen, ble tildelt «Årets motor» i 2023 av Diesel Progress og hjelper bønder i stor grad med å redusere karbonavtrykket.

Stor fabrikk

Valtra-traktorer produseres i Suolahti, Sentral-Finland, en av de mest bærekraftige traktorfabrikkene i verden. Siden Valtra ble en del av AGCO, har Valtras europeiske målestokk utviklet seg fra markedsleder i Skandinavia til å være et av de store og mest respekterte traktormerkene i Europa, og har konsekvent økt markedsandeler og forbedret lønnsomheten. Som en del av AGCO har Valtra befestet sin merkevareposisjonering ved å tilby brukervennlige og tilpassede løsninger for bønder og kunder også i andre segmenter enn landbruk, som kommunalt veivedlikehold, skogbruk, luftfart og forsvar, skriver selskapet i en pressemelding.

FABRIKKEN: Valtra-traktorer produseres i Suolahti, Sentral-Finland, en av de mest bærekraftige traktorfabrikkene i verden, ifølge Valtra..
FABRIKKEN: Valtra-traktorer produseres i Suolahti, Sentral-Finland, en av de mest bærekraftige traktorfabrikkene i verden, ifølge Valtra..

- Betydelige investeringer i nye produkter og våre Suolahti-produksjonsanlegg har lagt grunnlaget for den økende globale etterspørselen etter Valtra-produkter, sier adm. direktør i Valtra Jari Rautjärvi.

INNVENDIG: En titt inn i fabrikken som produserer traktorer og eksporterer til 65 land.
INNVENDIG: En titt inn i fabrikken som produserer traktorer og eksporterer til 65 land.

- Vår nye og smarte Q- og S-serie eksporteres så langt som til Brasil og Australia, og med Valtra Unlimited kan vi skreddersy løsninger nøyaktig til kundenes behov, sier han videre.

Flytter produksjon hjem

Valtra annonserte nylig flyttingen av produksjonen av sin nye flaggskiptraktor S-serien tilbake til Finland fra Frankrike, muliggjort av betydelige investeringer i et nytt lakkeringsverksted, en utvidelse av transmisjonsfabrikken, et 10.000 m2 stort logistikksenter og et nytt testsenter med full klimakontroll. Valtra eksporterer traktorer fra Finland til mer enn 65 land over hele verden.

Den langsiktige internasjonale investorprisen ble delt ut til AGCO Power og Valtra av Finlands president Sauli Niinistö i en seremoni 24. november 2023. Prismottakerne ble valgt ut av presidenten basert på forslag fra finske næringsorganisasjoner som Team Finland-nettverket, regionale sentre for økonomisk utvikling, transport og miljø, Finnvera og Utenriksdepartementet.

Powered by Labrador CMS