PRISØKNING: Det kan være lønnsomt å sjekke tilstanden på kjettingene allerede nå.
PRISØKNING: Det kan være lønnsomt å sjekke tilstanden på kjettingene allerede nå.

Anbefaler å forberede vinteren nå

TRYGG: Med en forventet økning i stålprisene kan det være smart å sjekke tilstanden på neste vinters kjettinger allerede nå.

Publisert Sist oppdatert

I juni vil selskapet komme med en ny prisliste hvor prisøkningen på kjetting kan bli så høy som 15-20 %. Det har vært en kraftig økning i stålprisene de siste årene, noe som allerede har gjort kjettinger rundt 30% dyrere i løpet av de siste årene. Det er i øyeblikket ingenting som tyder på at det vil være manko på stål til kjettinger til høsten, forteller Thomas Børke, produktsjef Trygg kjetting i Rodin& Co AS.

For å hjelpe noe på dette har Trygg-kjettinger nå lansert vesentlig flere størrelser på kjettinger til traktorer. Det gjør at kjettingene i mindre grad enn tidligere må tilpasses den enkelte dekkstørrelsen og dermed mindre svinn og lavere kostnader.

Pant

Et annet grep selskapet har gjort er å innføre en returordning hvor man får avslag på nye kjettinger ved å levere inn de gamle. Det er 150 kroner for et kjettingpar som veier under 50 kilo og 350 kroner dersom de veier over. Foreløpig er ordningen av logistikk grunner forbeholdt landbrukskjettinger. Kjettingene som leveres inn blir smeltet om og benyttet i motorblokker som støpes i Norge.

Powered by Labrador CMS