Cat 950 GC Electric hjullasterprototyp.

Batterielektriske nyheter fra Caterpillar

Maskinprodusenten varsler to nye batterielektriske hjullastere og to nye batterielektrisk gravere.

Publisert Sist oppdatert

Caterpillar Inc. viser fire elektriske maskinprototyper, og modulære batteripakker, på Bauma 2022, 24.-30. oktober i München, Tyskland.

De fire batterielektriske maskin-nyhetene, er 301.9 minigraver, 320 medium gravemaskin, 950 GC mediumhjullaster og 906 kompakthjullaster. Maskinene drives av Caterpillar-batteriprototyper og inkluderer en innebygget AC-lader.

Selskapet planlegger også å tilby et DC hurtigladingsalternativ.

Cat 301.9 Electric gravemaskinprototyp.

- Caterpillar er godt posisjonert for å hjelpe kundene med å nå sine bærekraftsmål, inkludert å redusere utslippene på arbeidsplassen, sier Construction Industries Group President Tony Fassino.

- Det er viktig at vi møter kundene på deres bærekraftsreise i dag med en rekke løsninger. Dette gjelder både maskiner som kjører på fornybart drivstoff eller teknologi som øker drivstoffeffektiviteten, og vår neste generasjon maskiner.

De Caterpillar-designede batteriene i disse maskinene vil også være tilgjengelige for å drive andre industrielle applikasjoner.

Cat 906 Electric hjullasterprototyp.

Caterpillars litium-ion-batteriserie har et modulært format som «tilbyr fleksible konfigurasjoner på tvers av flere bruksområder». Batteriene er konstruert for å være skalerbare til industri- og kundebehov og maksimere bærekraft gjennom hele livssyklusen, inkludert resirkulering og gjenbruk ved slutten av levetiden.

- Våre elektrifiserte produkter utnytter vår dype systemintegrasjonserfaring og er designet for å møte ytelsesforventningene som kundene har til Caterpillar-maskiner, sier Joe Creed, Energy & Transportation Group President.

301.9 og 906 forventes å være de første kommersielt tilgjengelige modellene.

Powered by Labrador CMS