NYTT BYGG: Det sorte bygget blir det nye bygget med en kontorfløy og store lagerlokaler. I kjelleren blir det 45 parkeringsplasser.

Beck Maskin bygger ut

LANGHUS: Beck Maskin AS skal sette opp et nytt bygg ved hovedanlegget til selskapet på Langhus.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Helt på tampen av 2016 flyttet Beck Maskin AS fra sine tidligere lokaler på Myrvoll, og inn i nytt bygg på Langhus. Begge stedene ligger i Nordre Follo kommune, og flytteavstanden var ikke lang.

Utvider etter fem år

Med en investering på ca. 55 millioner kroner (ink. tomten på 11 mål) for det totalt 3300 m2 store nye anlegget, var det kanskje ikke så mange som trodde at selskapet måtte bygge allerede fem år etter. Men det må de altså.

EKSISTERENDE: Det blir innvendige endringer i det eksisterende bygget (90-gradersbygget), for å benytte dette til verksted og servicevirksomhet.

- Etter en omsetningsøkning fra 118 millioner kroner i 2016, til ca. 250 millioner i år, tross mangel på maskiner og et korona-år bak oss, fant vi ut at tiden var inne til å ta et krafttak på utvidelsen slik at vi kan være her på Langhus i mange år til, sier styreformann og gründer Owe Beck.

Bygger nytt lager og kontorer

I utgangspunktet planla Beck Maskin å utvide dagens anlegg, men denne løsningen ble ikke god. Dermed endret de planene til å bygge et nytt lagerbygg med kontorer (totalt drøyt 3000 m2), med parkeringskjeller i bunn av nybygget. Dermed bruker de det eksisterende bygget til å frigjøre plass for verksted og serviceavdelingen, og med parkeringskjeller i det nye bygget frigjøres plass ute for oppstilling av maskiner og annet utstyr.

Beck Maskin AS har flere agenturer, men Kobelco er uten tvil maskinmerket som står for den største delen av omsetningen.

Totalt vil den nye investeringen være ca. 35 millioner kroner, og bygget skal etter planen være ferdig i første halvår 2022.

Powered by Labrador CMS